Annons

Trinity releaskonsert

Datum: 8 februari 2014 Plats: Nordanåteatern Börjar: 19.30

Trinity

Trinity är en av Sveriges vassaste gospelkörer och helt klart också en av de nordligaste. Nu släpper de ett nytt album: The Crossroad.

Trinity bildades 1999 och har sedan dess samarbetat med artister som The Ark, Peter Jöback, Frank Ådahl, Cyndee Peters, Gladys del Pilar, Daniel Lindström, Sharon Dyall och nu senast Samuel Ljungblahd, som även medverkar på det nya albumet.

– Skivan bärs upp av texter om svaghet och utanförskap, sprungna ur Matias Lindqvists erfarenheter, skriver de i ett pressmeddelande.

Mattias Lindqvist är Kågesonen som skapar musik och arbetar med musik dagligen på Solviks folkhögskolas Afrolinje som musiklärare.

En av sångerna på det nya albumet framförs med en kör från Etiopien, en annan med Loulou Lamotte och Sepideh Vaziri. Dessutom medverkar soul- och gospelsångaren Samuel Ljungblahd, känd från bland annat ”Så ska det låta”.

Releaskosert för albumet är den 8 februari på Nordanå i Skellefteå, men redan nu finns tre låtar att köpa på Itunes: Travlein in the footstep, The Center och Throu the test of time.

Läs mer på trinitygospel.se

Biljetter: Ticnet och via Turistbyrån

Fler event

Annons