Annons

Shelter

Datum: 28 februari 2020 Plats: Exploratoriet

70,8 miljoner är just nu på flykt undan konflikter och naturkatastrofer i världen. Av dessa är 29 miljoner barn. Hos oss får du följa med på en virtuell resa till tre världsdelar där familjer tagit sin tillflykt till mer eller mindre permanenta nödbostäder i läger som successivt bildat nya samhällen. Besökarna bjuds in ett tält som tillhandahålls av hjälporganisationen Shelterbox – i tältet finns detaljer som sovplatser och annan utrustning som ofta förekommer. Med hjälp av VR får besökarna för en stund hamna på olika ställen. till exempel i ett klassrum eller hemma hos någon familj.
Vi kommer att lyfta och sprida kunskap om barnkonversionen i samband med utställningen, för som ni vet är lyckliga, vetgiriga och experimentfulla barn det bästa Exploratoriet vet.
Utställningen har nyligen plockats ned från Tom Tits och nu får Exploratoriet möjlighet att sätta upp den! I samband med utställningen erbjuder vi även workshops i temat.
Genom att uppleva, experimentera och utforska tillsammans i denna utställning skapas större förståelse för olika människoöden och man får perspektiv på den tygga tillvaro vi i detta land lever i.
Utställningen finns på Exploratoriet från februari till maj 2020.
Aktörerna bakom utställningen: Arkitekter utan gränser, Common Ground Pictures och Solaris Filmproduktion.

Fler event

Annons