Annons

Learning To Fly – en hyllningskonsert till Tom Petty

Datum: 1 september 2018 Plats: Nordanåteatern Börjar: 19.00

För knappt ett år sedan gick en av rockhistoriens mest älskade artister bort. Tom Pettys karriär spände över fyra decennier och berikade världen med odödliga klassiker som ”Free Fallin'”, ”American Girl”, ”I Won’t Back Down” och ”Learning To Fly”. Tillsamman med det ständiga kompbandet The Heartbreakers skapade Tom Petty en unik position som rockens förvaltare och musiken har inspirerat en lång rad artister genom åren.

Även i Skellefteå har medlemmarna i bandet The Songsters sedan länge hållit Tom Petty som något av en husgud. I juni i år bjöd de in ett stort gäng vänner från musikscenen i Skellefteå och satte upp hyllningskonserten ”Learning To Fly” för att hedra honom. Konserten, som ägde rum i Skelleftehamns Folkets Hus, blev en succé som väckte mersmak och nu upprepar The Songsters med vänner spelningen. Den 1 september sätts ”Learning To Fly” upp på Nordanåteatern i Skellefteå. Konserten som är i två set består av de stora hitsen blandat med personliga favoriter.

UngHästen, demokrati och kvinnojouren
Med det stundande valet i åtanke är det inte bara musiken som kommer att stå i fokus. Ensemblen utökas med teatergruppen UngHästen som med humor och intelligens kommer att ägna demokratin en hel del kärlek. I samband med konserten uppmärksammas även Guldstadens Kvinnojours arbete och allt överskott från merchandise-försäljning kommer att tillfalla dem.

 

Medverkande: Mattias Kågström, Mikke Johansson, Per Strömbro, Peter Melender, Andreas Persson, P-A Andersson, Jonas Holmström

Gästsångare: Magnus ”Ekan” Ericsson, Mia Sommar, Helena Melender, Magnus Kärnebro, Nicke Ålund, Thomas ”Linge” Lindgren, Andreas Eriksson och Mats Bergquist

Dessutom: Gästspel av UngHästen

 

Arrangör: The Songsters i samarbete med New Grey Production

Fler event

Annons