Annons

Framtiden bestämmer vi

Datum: 8 april 2014 Plats: Folkparken Börjar: 19.00 Slutar: 21.30

framtiden

SAMHÄLLE Den 8 april arrangeras ett event på Folkparken för alla som är under 35 år. ”Den som inte har någon åsikt om Skellefteå kan stanna hemma – alla andra bör komma.”

Det är Sofia Andersson Lundberg som ursprungligen drog ihop gänget som står bakom arrangemanget.

– För tre månader sedan träffades vi, elva unga positiva ledare och småföretagare, som vill bo, leva och hjälpa till att göra vår hemstad lite bättre varje dag. Vi bestämde oss för att göra något. Göra något utanför vårt vanliga jobb för att visa vårt engagemang. Inspirera. För att få vår hemstad lite bättre hela tiden, berättar hon.

Resultatet blev att de den 8 april hjälper till att arrangerar en kväll där de vill samla så många som möjligt under 35 år i Skellefteå för att lyfta åsikter om hur vi tillsammans kan göra vårt Skellefteå bättre och få unga att stanna. De vill också bidra till att målet om 80.000 invånare år 2030 uppnås.

– Målet är viktigt, men det är vägen dit som räknas, säger Sofia.

På kvällen kommer kommunchefen Kristina Sundin Jonsson, Bengt Ivansson, näringslivschef, och Helena Renström, marknadschef, att finnas på plats.

– Till en början kommer vi att ställa frågor till dem, sedan får de ställa frågor till oss.

Som extra inspiration finns även föreläsaren Johannes Hansen på plats. Johannes har sedan 2007 tränat 300 VD:ar i ledarskap och föreläst för över 100 000 personer. Chefer, prisbelönta entreprenörer, mediapersonligheter och flera av Sveriges största företag anlitar Johannes Hansen för att inspireras och maximera sin potential.

– All förändring kräver mod. Mod är en muskel som vi med rätt teknik kan träna upp precis som biceps. Människor kommer skratta åt dig, du kommer göra fel och chansen finns att det inte blir som du tänkt dig. Men modiga människor gör det ändå, säger Johannes.

De som står bakom arrangemanget är Sofia Andersson Lundberg, Tea Lindholm, Marielle Rånes, Oscar Byström, Magnus Lindkvist, Johnny Hedlund, Felix Marklund-Norén, Sandra Kilpeläinen Norman, Reema Raja Riaz, Elin Burström och Amanda Wikström.

Kvällens program 19.00-21.30:
– Föreläsare Johannes Hansen
– Nått litet i magen
– Kort presentation om 2030
– Vi ställer frågor – kommunen ger oss svaren.
– Kommunen ställer frågor – VI ger svaren.

Evenemanget är kostnadsfritt. Läs mer här»

Fler event

Annons