Annons

En flotte: Amanda Bergman

Datum: 5 juli 2016 Plats: Bryggarbacken Skellefteå Börjar: 20.00

En Flotte 2016Petter (Foto: Fredrik Wannerstedt), Amanda Bergman och Titiyo (Foto: Viktor Flumé) kommer tillsammans med Weeping Willows att uppträda på var sin tisdag i juli.

I sommar kommer fyra gratiskonserter att arrangeras på en flotte i Skellefteälven. Bokade artister är Amanda Bergman, Titiyo, Petter och Weeping Willows.

– 5 juli Amanda Bergman
– 12 juli Titiyo
– 19 juli Petter
– 26 juli Weeping Willows

I juli kommer det att bjudas på någonting alldeles extra i Skellefteå varje tisdag. En specialbyggt flotte ska placeras en bit ut i älven, rakt utanför Brygg Club & Café.

Konserterna kommer att vara helt gratis och bakom arrangemanget står Sofia Andersson Lundberg, For Events, tillsammans med en rad lokala och ickelokala sponsorer.

– Min vision är att de här konserterna ska bli något som samlar folk, något vi kommer att prata om och något som kan få fler att upptäcka tjusningen med kultur. Jag vill att det här ska skapa ännu fler anledningar att besöka Skellefteå och något som gör att vi som redan bor här lär oss att uppskatta staden mer, säger Sofia och fortsätter:

– Detta är även en milstolpe inför ett framtida Kulturhus som jag verkligen ser fram emot att arrangera fler saker i.

weeping willowsWeeping Willows. Foto: Pressbild

Till de fyra tisdagarna i juli är Amanda Bergman, Titiyo, Petter och Weeping Willows bokade.

– Jag trodde aldrig att vi skulle lyckas få hit så stora artister men de gör det här för att hela grejen är så unik. Alla är jättepositiva, säger Sofia.

Arrangemanget har gjorts möjligt genom sponsrande företag och samarbetspartners. Skellefteå kommun bidrar inte med några pengar.

– Kommunen tycker att det är ett jättebra initiativ och de ska göra allt de kan för att så mycket som möjligt av det pågående arbetet vid älven ska vara klart innan sommaren, men jag har valt att inte söka något ekonomiska bidrag från dem. Det är företag som ställer upp som sponsorer och utan dem hade inte denna satsning varit möjlig. Till exempel har Bryggargatan och Brygg CC hjälpt till på alla sätt de har kunnat, säger Sofia.

De fyra tisdagarna är den 5, 12, 19 och 26 juli.

Fler event

Annons