Solen lyser i hela Norrland!
”Det är full sommar i Norrland” sa de idag på Nyhetsmorgon.
Det tackar vi för, som alltid annars har frost minst halva maj.
Helgens bravader…kalas, kalas, kalas! Två födelsedagar i familjen och dessutom Morsdag.
Mycket tårta, god mat, trevliga människor och härligt väder!
Lilla T har blivit stor på riktigt och fyller 9 år imorrn egentligen, med hade kalas i fredags.
Vi hängde ballonger och ett myggnät i äppelträdet och där inne myste alla barn med hamburgare, lekar och tårta.
Hon ville ha en turkos tårta med vit spetskant runt och vita blommor och fjärilar vilket jag också gjorde.
Smakerna inuti var simpla med grymma.
Skråmträskjordgubbar, rårörda med lite socker och sedan blandade med vaniljgrädde. Så gott!
Lördagen så grillade jag middag till goda vänner.
Kycklingfilé och hel fisk, Tilapia och Seabream, mycket grönsaker och sallad. Två olika kryddsmör som passade både till fisk och kyckling och wasabiaioli. Mycket gott och trevligt!
Söndag.
Morsdag och även min 36:e födelsedag.
Familj och tårtkalas, men jag valde att göra smörgåstårta och ingen vanlig tårta.
Finns väl knappast nåt godare i tårtväg än Skagentårta med färska räkor och gravad lax?
Ungefär som den här men inte riktigt samma garnityr gjorde jag.
Till fika gjorde jag en rulltårta med citron och blåbärsfyllning. En klick grädde och en jordgubbe på toppen så var det klart.
Smidigt!
Rulltårta med blåbär och citron, en rulle
3 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 citroner, bara skalet
kokosflingor
strösocker till rullning
500 gram blåbär, färska eller frysta
1 dl strösocker
Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Strö över kokosflingor och grädda, i cirka 5 minuter.
Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned.
Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.
Bred ut blåbären som du blandat med strösocker jämt.
Rulla ihop.
♥