Annons
Annons

En annan fisk, att grilla!

Annons MOBILE TOP

Tilapia, vacker rosa fisk ursprungligen från Afrika men odlas runt om i hela världen.
Den tillhör aborrarten, men har för den skull inte såna små jobbiga ben utan stora ordenliga ben är det i den.
Man luras lite att tro det är mycket kött i den här fisken, för den ser stor och fin ut. Jag skulle säga att man behöver tvåfiskar på tre personer iallafall. Och är det gott så vill man ha en fisk var..

20130416-070253.jpg

Jag grillade färsk Tilapia i fredags bara med olivolja, salt, örter och smör. Eftersom vädret var sådär och jag bara hade en enda fisk (som jag trodde skulle räcka till oss alla, men så är alltså inte fallet) så grillade jag den inne i stekpannan.

20130416-070315.jpg

~

Grillad Tilapia

Först tog jag ur den och fjällade den.
Sen gjorde jag några snitt på varje sida av fisken så att alla smaker kan tränga in i hela köttet.
Hällde på olivolja, ordentligt med salt, blandade örter och gnuggade in det.
Till sist en stor klick smör inuti fisken.
Hetta upp stekpannan ordentligt och lägg i en klick smör.
Lägg ner fisken och låt steka drygt 4 minuter på varje sida, tiden beroende på hur stor fisk du har.
Ös hela tiden med smöret i pannan.
Ett tecken på att fisken är klar är att smöret inuti har smält helt.
~

Jag gjorde en god mangosalsa till som jag tycker passar perfekt till grillad fisk, även tonfisk.
~

Mangosalsa med koriander

2 Mango
½ Rödlök
en bunt koriander
en röd chili
½ pressad lime
lite olivolja
lite flytande honung
lite flingsalt

Skär mangon i bitar.
Finhacka rödlöken.
Blanda allt i en skål och låt gärna mogna nån timme innan du äter.
~

Sen hade jag bara en fräsch blandad sallad till och färska räkor.
Vårlikt och fräsch middag!

20130416-070337.jpg

Annons
Annons
Annons
Annons