Annons
Annons

Påskhelgen är för många…

Annons MOBILE TOP

…kanske inte lika traditionsbunden som andra högtider.
Ganska skönt tycker jag, som inte gärna går i samma spår år ut och år in..
Att kunna ta ut svängarna lite mer utan att känna att man går miste om något gillar jag!

Jag har däremot några riktiga guldkorn som jag helst inte är utan under påskens middagsbord.
Tre av dem tänkte jag bjuda dig på och hoppas du vågar prova!
Helt otraditionellt börjar jag med att avslöja det bästa först.

Suss nubbesallad

Nubbesalladen, som uppskattas precis närhelst jag har gjort den.
Om det så är till påsk, midsommar eller jul.
En helg i stugan framför brasan eller i tv-soffan en tisdagkväll.
Det enda problemet är svårigheten att hålla sig från att äta upp den tills dagen efter den är gjord..
Och nej, jag gör aldrig mindre än dubbel sats av den här. Det tycks alltid bli för lite hur mycket jag än gör.

Suss Nubbesallad

1 burk Matjesill (ca 200g)
2 dl finhackad purjolök
5 hårdkokta ägg
1 dl creme fraiche
2 msk söt stark senap
0,5 dl finhackade dill eller 1 msk fryst

Koka äggen hårda ca 8 minuter.
Häll av sillspadet och skär sillen i små bitar.
Finhacka purjolöken och skölj väl. Låt vattnet rinna av ordentligt.
Skala och hacka äggen.
Finhacka dillen.
Lägg allt tillsammans i en skål tillsammans med de övriga ingredienserna.
Rör om och smaka av.
Låt nubbesalladen stå och gotta sig i kylen över natten så blir den som godast.

Jag använder den klassiskt kryddade Mästarmatjesillen. Den är lite fastare i köttet och det gillar jag.
Om du inte gillar sill går det bra att ta gravad lax i nubbesalladen istället. Vill du ha den matigare och drygare så tillsätt ca 300-400 gram kokt, skalad och hackad potatis. Tillsätt lite extra creme fraiche och senap med om du har i potatis.

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons