Vi fick oväntade middagsgäster igår därav den stora mängden pastasås.
Det här blev gott och passar lika gärna som fredagsmiddag.
Receptet går utmärkt att halvera!
Pasta med räkor och tomat för 12
500 gram skalade räkor
2 salladslökar
5 tomater
2 vitlöksklyftor
lite flytande honung
1/2 citron, skal och saft
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl grädde
1 msk grönsaksfond
salt
svartpeppar från kvarn
1. Tina räkorna och skala om du inte har färdigskalade. Sätt igång med pastavatten och koka pastan under tiden.
2. Dela tomaterna i klyftor och skär bort kärnhuset, dela i stora bitar.
3. Finhacka vitlöken och strimla salladslöken.
4. Fräs vitlök, salladslöken och tomater försiktigt i lite olja i en stekpanna någon minut. Sätt i en liten klick honung.
5. Tillsätt resten av ingredienserna utom räkorna och låt puttra några minuter.
6. Smaka av och blanda i den avrunna pastan och de kalla räkorna.
7. Servera gärna med lite frön på och hackad persilja eller chiliflakes.
~
♥