Annons
"Dessa event blir viktiga för att både visa och möjliggöra att vi vill att kompetensen ska bli kvar", säger kommundirektör Kristina Sundin Jonsson. Foto: Jonatan Stålhös / Jonas Westling

Matchningsevent sätts in – ett sätt att stötta dem som söker nya jobb

NYHETER Nu anordnas träffar i Skellefteå för att ge personer chansen att möta nya potentiella arbetsgivare. Ett första Meet & Match-event hålls i kulturhuset på fredag.

Annons

Det här är en av insatserna som Skellefteå kommun genomför för att stötta dem som direkt eller indirekt drabbas av neddragningarna på Northvolt.

Meet & Match arrangeras av kommunen i samarbete med Arbetsförmedlingen och Northvolt i formen av fyra träffar i Sara kulturhus: den 25 oktober, 4 november samt 18 och 19 november, för personer som vill träffa nya potentiella arbetsgivare.

Annons

Samtliga träffar blir öppna för alla oavsett arbetsgivare eller situation. Personer kan anmäla sig till träffarna på Skellefteå kommuns sajt och hittills ska över 900 personer och 73 näringslivsaktörer från de fyra nordligaste länen ha anmält intresse.

– Det är fantastiskt att se denna kraftsamling av näringslivet och olika aktörer i ett läge där nu många har drabbats av uppsägning och varsel, säger kommundirektör Kristina Sundin Jonsson i ett pressmeddelande.

Annons

Bland aktörerna som anmält intresse finns alltifrån Boliden, Metso och Wikan Personal här i närområdet till LKAB, Wibax och Stegra (tidigare H2 Green Steel) längre norrut.

– Vi vet att arbetslösheten är fortsatt lägst i Västerbotten tätt följt av Norrbotten och dessa event blir viktiga för att både visa och möjliggöra att vi vill att kompetensen ska bli kvar i norra Sverige, fortsätter Kristina Sundin Jonsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons