Annons
Hammerfall och The Gems spelar i kulturhuset den 3 maj 2025. Foto: Tallee Savage

Heavy metal till Sara – två band är klara att spela: ”En grym rockkväll”

MUSIK Två generationer svensk hårdrock ska mötas i Skellefteå. I dag tillkännages att banden Hammerfall och The Gems ska rocka Sara kulturhus en lördagskväll i maj.

Annons

Hammerfall behöver ingen introduktion. Sedan starten på tidigt 90-tal har de befäst en position som ett av Sveriges mest igenkänningsbara heavy metal-band, med flera Grammis-nomineringar och över tre miljoner sålda album i ryggen.

De släppte sitt 13:e studioalbum ”Avenge the Fallen” i augusti. Hammerfall består av Joacim Cans, Oscar Dronjak, Fredrik Larsson, Pontus Norgren och David Wallin i dag – som den 3 maj 2025 blir en huvudakt under en helkväll i Sara kulturhus.

– Vi ser fram emot att bjuda Skellefteå på en grym rockkväll på Sara kulturhus, säger programchef Sofia Andersson Lundberg i ett pressmeddelande.

Annons
Hammerfall och The Gems spelar i kulturhuset den 3 maj 2025. Foto: Pressbild

De får uppbackning av rocktrion i The Gems som spelade på Summertime i år. Bandet består av Guernica Mancini, Emlee Johansson och Mona “DeMona” Lindgren som alla ingick i det framgångsrika rockbandet Thundermother förut.

I sin nya konstellation släppte de debutalbumet ”Phoenix” i januari 2024. The Gems spelar en klassisk hårdrock med tunga riff och en modern twist, med inspiration från band som Led Zeppelin och Van Halen.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons