Annons
Foto: Arkivbild

Tre ungdomar miste livet i allvarlig olycka vid Luleå – en svårt skadad

NYHETER Tre tonåringar har omkommit i samband med en svår bilolycka utanför Luleå i helgen. En ung kvinna skadades allvarligt och fördes till sjukhus för vård.

Annons

Den tragiska händelsen skakar om boende i området. Norrbottens-Kuriren rapporterar att det råder chock och förstämning i byarna utanför Luleå. Enligt polisen är det tre män i övre tonåren som förolyckats i den svåra olyckan.

– Otroligt hemskt – och så här nära oss dessutom. Vi har också barn som snart är i körkortsåldern. Det känns fruktansvärt, säger en närboende till Kuriren.

Ungdomarna ska ha kört av vägen under natten mot söndag. Polisen larmades om händelsen en dryg timme efter midnatt. Ett räddningspådrag inleddes och en fjärde person i bilen, en kvinna i övre tonåren, fördes allvarligt skadad till sjukvård.

Beskedet att de andra avlidit kom på söndagseftermiddagen. Polisen har underrättat deras anhöriga, dokumenterat olycksplatsen och tagit fordonet i beslag.

Vid lunchtid på måndagen uppger polisen att det fortfarande är för tidigt att dra några slutsatser om olycksorsaken, men att händelsen utreds. Bland annat ska bilen undersökas av polisens tekniker och det ska även hållas förhör.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons