Annons
Vintersorg. Foto: Pressbild

Hårdrock och folkmetal: Både Fejd och Vintersorg intar scenen i Sara

NÖJE Det blir första gången som dessa två band står på samma scen under samma kväll. "Vi är otroligt glada över att spela på Sara kulturhus", säger Andreas Hedlund från Vintersorg.

Annons

Konserten går under namnet ”Nordic Legends” och kommer att bjuda på musik från både Vintersorg och Fejd.

– Vintersorg har varit ett önskat band sen vi öppnade huset, så det ska bli kul att få välkomna detta viking-/folk-metal-band som har publik från stora delar av världen! Enormt kul att publiken även får njuta av Fejd under denna kväll som kommer att bli helt unik, säger Sofia Andersson Lundberg, programchef på Sara kulturhus.

Annons

Vintersorg är ett folkmetalband från Skellefteå som grundades 1994 av Andreas Hedlund. Album som Till Fjälls (1998) och Ödemarkens Son (1999) satte Vintersorg på kartan, och de fortsatte att utveckla sitt sound under 2000-talet med albumen Solens Rötter (2007) och Till Fjälls, del II (2017).

– Vi är otroligt glada över att spela på Sara kulturhus! Det känns som en fantastisk möjlighet att återvända till vår hemmaplan efter så många år. Vår senaste konsert i Skellefteå var 2005, och det är alltid speciellt. Vintersorg handlar mycket om naturen som en kraftkälla och vad passar bättre än att möta publiken i byggnad som andas kreativitet och framför allt luktar trä, säger Andreas Hedlund från Vintersorg.

Annons
Fejd. Foto: Pressbild

Bandet Fejd startades 2001 av en grupp barndomsvänner med en bakgrund i metal men ett starkt intresse för folkmusik. Fejd har spelat på stora festivaler som Wacken, Hellfest och Summer Breeze, liksom Sweden Rock Festival och Månegarm Open Air.

Konserten i Skellefteå är den 5 januari.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons