Annons
Annons

Karl Johan!

Annons MOBILE TOP

Ikväll får vi en sjuuukt god kvällsmacka!
Några goda vänner har varit ute och plockat svamp, för vilken gång i ordningen vet jag inte, men den här gången gav det utdelning o det grövsta.
De kom hit ikväll med en 10-litershink med finfina Karl Johan-svampar som jag rensade.
Nu är de skivade och ligger och torkar i vårt pysselrum. Sen i vinter ska de ner i både den ena och andra grytan och absolut så blir det minst en Karl Johan risotto.

Svamp KarlJohan

Just nu ligger de här små rackarna och väntar på att få komma upp på en rostad smörgås.
En kopp Chaï-te till med lite nyslungad honung i (handlade givetvis på marknaden…den är gudomlig!) det och så sover man gott sen!

Svamp KarlJohan torkar

Torka svamp

Rena svampen noggrant.
Skär svampen i 2-5 mm tjocka skivor.
Lägg tidningspapper på ett bord eller liknande och sen ett lager hushållspapper ovanpå det för att undvika trycksvärtan.
Eller trä upp svambitarna på en tråd som kan få hänga fritt och torka.
Låt de torka tills de är så torra att du kan smula dem, 3-5 dagar.
Förvara torrt i väl försluten glasburk.
~

HÄR finns bra tips om just Karl Johan.
Tänk om det kunde få vara lika stor mängd svamp när de har torkat klart som nu…
De krymper ju som bekant en hel del.

Svamp KarlJohan torkar

Tack Camilla, Tim & Martin!

Annons
Annons
Annons
Annons