Finns knappt nåt bättre när det är helg och man har en drös fikasugna barn hemma!
Den här är från Leilas ”One more slice”.
Den blir saftig, rätt söt och påminner en del om kärleksmums.
~
Coconut swirl brownie, 1 plåt/24bitar
500 gram mjukt smör
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 dl kakao
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
8 ekologiska ägg
2½ dl vetemjöl
kokossmet:
4 msk strösocker
2 dl vispgrädde
6 dl kokosflingor
4 äggvitor
½ msk vaniljsocker
smör till plåten
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet.
Gör kokossmeten: Blanda strösocker, vispgrädde, kokosflingor, äggvitor och vaniljsocker i en skål.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smörj insidan av kanten med smör.
Bred ut browniesmeten i formen och ringla/skeda ut kokossmet över den.
marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster över hela kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter och prova med sticka, den ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna och skär den sen i rutor.
~
Jag håller på att spåna lite på en tävling här, funderar faktiskt mest på priset!
Jag återkommer inom kort i frågan.
♥