Annons
Annons

Kalvfärsbiffar med Dijoncrème

Annons MOBILE TOP

Det här receptet är hämtat ur en kokbok med massa goda GI-recept skriven av Ola Lauritson och Ulrika Davidsson.
Om man vill kan man absolut byta ut kalvfärs mot tex blandfärs eller nötfärs och grädden mot matlagningsgrädde.
Dijoncremen är inte så god ensam, men till de här biffarna är den super!

~

Kalvfärsbiffar med Dijoncreme

Kalvfärsbiffar med Dijoncrème, 4 port

500 g kalvfärs
2 msk hackade färska örter, t ex basilika, persilja, timjan.
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 dl vispgrädde
peppar
smör eller rapsolja

Rostade grönsaker
3-4 paprikor
1 rödlök
1 liten squash
olivolja
salt och peppar
vallmofrön

Dijoncreme
2 dl crème fraiche eller gräddfil
knappt 1 msk dijonsenap
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg på en plåt.
Häll över lite olivolja, salt och peppar och rosta i ugnen ca 15 minuter.
Strö på vallmofrön när du tar ut plåten.
Blanda alla ingredienser till kalvfärsbiffarna.
Forma till biffar och stek dem i smör ca 5 minuter på varje sida.
Blanda crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.

Busenkelt!

Tips!
Hoppa över vallmon om du inte gillar det och strö på lite färska eller torkade örter istället.
Samma sak med grönsakerna…gillar du inte paprika ta nåt annat istället.

~

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons