Annons
Annons

Julskinka -jag har kommit på det!

Annons MOBILE TOP

Garanterat har nån annan kommit på det före mig också, men jag har verkligen gått in för varje jul HUR i hela man får griljeringen att sitta kvar på skinkan. Jag har testat alla möjliga sätt, inget har funkat så bra som det här.

Julskinka

bilden är lånad från Scan

Griljerad julskinka

En fin bra julskinka från en gris som varit glad
1 äggula
3 msk senap
En skvätt flytande honung, kanske 1 msk
½ dl ströbröd

Slå på ugnen på 175 grader.
Blanda allt utom hälften av ströbrödet och potatismjölet
Putsa skinkan så som du vill ha den.
Lägg den i en form.
Pudra över potatismjöl över skinkan där griljeringen ska vara (använd exempelvis en finmaskig sil eller tesil)
Det är såhär du får griljeringen att sitta fast 😉
Bred på griljeringen över hela ovansidan av skinkan.
Skjuts in i ugnen ca 15-20 minuter tills den har fin färg.
Ta ut och njut.
Dagen efter sitter griljeringen helt och hållet fast på skinkan.
Häpp!

~

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons