Fina små maränger att bjuda på.
Gör dem vilken färg du vill eller smaksätt med polkagrisar, hackad choklad, hackade nötter, rostat mandelspån eller nåt annat du gillar!
~
Rosa Maränger ca 45 st
4 st ekologiska äggvitor
3 dl socker
1 msk färsk citronsaft
några droppar röd karamellfärg
Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten), vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60-65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnat.
Vispa ner ca 10 droppar röd karamellfärg och blanda tills färgen är jämn.
Spritsa ut marängen till små hjärtan på en plåt med bakplåtspapper. Dra två strängar som får mötas och bilda ett litet hjärta.
Grädda i mitten av ugnen i 35–40 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.
~
När man gör maränger, se till att det inte smiter med en bit äggula ner i bunken. Äggulan är nämligen fet, och med fett i smeten blir det inga maränger.
Dessutom är det väldigt viktigt att arbeta med torra och rena redskap. Speciellt bunken.
Vad gör man med alla äggulor då?
Jag gör gärna en Chokladmousse, Vaniljkräm, Lemon Curd eller Creme brule.
Eller så kan man kasta bort dem. Faktiskt.
Trevlig helg!
/Suss