Utbudet kompletteras med inslag från det svenska köket men på restaurang Medina står mat från Mellanöstern i fokus. Här finns köttgrytor på nöt- och lammkött, friterade knyten fyllda med godsaker och den iranska örtgrytan Ghormeh Sabzi till exempel. Och kryddorna tillåts ta plats.
– Det är inte jättestarka rätter men de har mycket smak. Vi hade inte jättemånga besökare från början men nu har många sagt att de verkligen uppskattar maten, säger Leaa Naeem.
Hon och hennes man smygöppnade restaurangen den 7 januari, på Kanalgatan öster om E 4 och mittemot Scandic. De har tidigare upplevt att det saknades något i Skellefteå.
– Det finns inte så mycket arabiskt här och folk frågar efter det. Det verkar eftertraktat med nya smaker i Skellefteå och vi kände att man måste våga, berättar Leaa.
Det är ganska luftigt mellan borden. Restaurangen har både en vanlig serveringsdel och en konferensdel för större sällskap. Det erbjuds buffé till lunch, tallriksservering till middag och ägarna har även beviljats alkoholtillstånd.
Leaas man är kock och har jobbat länge i branschen och även hon tycker mycket om matlagning.
– Vi inspirerar varandra, varierar buffén och försöker vara lyhörda för vad kunderna vill ha. Vi har öppet till nio på kvällarna nu men även det kommer vi att utvärdera, säger hon.
En sak som varit lite trixig är att skaffa bra råvaror. Leaa påpekar att det inte finns jättegott om livsmedelsbutiker med Mellanöstern-inriktning i norr.
– Och vi jobbar mycket med färska varor, men vi har kontakt med butiker längre söderut i dag, fortsätter hon.
Lokalens placering är lite speciell. Den är centralt belägen men inte supercentralt, det finns inget överflöd av parkeringar i närheten och det finns andra som tidigare försökt driva restaurang här, men lyckats sisådär.
När jag frågar Leaa om hennes förväntningar är hon dock optimistisk.
– Det har blivit mer liv på det här stället. Det finns också mycket företag här runtomkring och det är nära till villaområdena på Älvsbacka, säger hon.
Restaurang Medina ska även erbjuda halalslaktat kött så det är en särskild målgrupp i Skellefteå man kan nå.
Nu har ni just startat men hur är känslan än så länge?
– Det känns jättekul och intressant, om än nytt, säger Leaa med ett skratt och slår fast:
– Man måste våga köra.