Annons
Bild från när det ena bandet Krutov & Co spelade på Folkparken under 90-talsfesten, ett annat evenemang som hölls i slutet på maj. Foto: Anders Andersson

Partybanden drar ihop ny helkväll i Skellefteå – lovar fullt ös non-stop

NÖJE Den sista helgen i oktober kommer Covernight tillbaka – en festkväll på Folkparken där banden Krutov och TjockSmock ska bjuda på en hel del partystämning och nostalgi.

Annons

Medlemmarna i partybanden TjockSmock och Krutov & Co gick samman i ett uruppförande av Covernight i oktober 2023. Och det blev succé. Biljetterna sålde slut och på Folkparken flockades runt 800 glada besökare.

– Stämningen var i taket. Folk dansade och sjöng med, man träffade mycket kompisar och det blev som en hemvändarkänsla, berättar Markus Nyström i TjockSmock.

Annons

Redan då bestämde sig medlemmarna för att de skulle köra igen. Den första kvällen bjöd dem på allt de kunde drömma om och lite till, säger Markus, och nu är en andra inte långt bort. Covernight kommer tillbaka till Folkparken den 26 oktober.

– Vi i banden kommer att leverera ännu mer nu. Vi är så taggade. Låtmässigt ska det också bjudas på någonting nytt även om man var där i fjol, fortsätter Markus.

Vi avlöser varandra och det blir fullt ös fram till kvart över ett ungefär.

Som namnet antyder blir det covers som spelas. Både nostalgiska 90-talshits och annat från den klassiska coverband-repertoaren. I år kommer de även att få gästspel av Fanny Lundmark från Lucid Blues.

– Det är vi superglada för. Vi ska spela alltifrån Gyllene Tider till Miss Li, det är ett brett band men låtar som man älskar och känner igen, berättar Markus.

Annons

Med inspiration från dansbanden kommer Krutov och TjockSmock att spela non-stop från det att livemusiken startar vid klockan halv tio.

– Vi avlöser varandra och det blir fullt ös fram till kvart över ett ungefär, säger Markus.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons