Annons
Andreas Ståhl från Skellefteå är en som ska tävla. Bilden är från ett tidigare event. Foto: Pressbild

Europas bästa fighters intar Sara – allt är klart inför Battle of Botnia

SPORT Den 7 september intas Sara kulturhus av kampsportseventet Battle of Botnia. Alla matcher är klara och enligt Mikael Lindgren, en av delägarna till eventet, kommer det att bjudas på spektakulära matcher med några av Europas bästa MMA-fighters.

Annons

– Nu är alla matcher klara och vi har ett riktigt fint matchkort. Kombinationen av Europas bästa fighters och Sara kulturhus kommer att bli magisk, det bästa Battle of Botnia hittills, säger Mikael.

Under Battle of Botnia kommer publiken att få uppleva när hemmasonen Andreas Ståhl, rankad etta i Europa gör upp om titelbältet på hemmaplan. Skelleftebördige Anton Larsson, en rutinerad MMA-fighter, kommer dessutom att göra karriärens sista match i hemstaden. Lägg därtill Nina Back, Sveriges bästa kvinnliga proffsfighter och en rad fighters från Umeå.

– Planeterna står verkligen helt i linje för oss. Vi såg ett stort intresse för eventet redan innan vi drog igång marknadsföringen, vilket ju säger en del, säger Mikael.

Annons
Detta är första gången som Sara kulturhus står värd för den här sortens evenemang. Foto: Jonatan Stålhös

Ståplats är premium

Som vi tidigare berättat kommer tävlingarna att arrangeras i lokalen med kulturhusets största scen, Scen 1. Scenen samt några rader med stolar kommer att plockas bort för att få plats med buren, och en u-formad läktare att placeras runt halva buren. Närmast buren på den andra halvan blir det ståplats. Fler sittplatser finns också i konsertlokalens ordinarie stolar.

– Ståplatserna är egentligen de riktiga premiumbiljetterna eftersom man där har direkt tillgång till en bar och kan ta en öl samtidigt som man kollar på matcherna, säger Mikael.

Annons
Arrangörerna har sett ett stort intresse för evenemanget sedan det tillkännagavs. Foto: Pressbild

Dagsevent

Förutom det mellan fyra och fem timmar långa arrangemanget i Sara kulturhus kommer ett dagsevent att anordnas utanför Sara kulturhus med bland annat motorcross-uppvisning tillsammans med Latitude 65.

– Bilmärket MG kommer också att lanseras under eventet. De kommer att visa upp sitt bilsortiment och även lotta ut en gratismånad bland alla som har en Battle of Botnia-biljett. Vinnaren får ha och köra en MG under 30 dagar.

Artikeln är en del av Megafonen 21/8 – 2024. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons