Annons
Northvolt Ett i Skellefteå. Foto: Pressbild

Northvolt: Neddragningar att vänta – del av verksamheten stängs ned

NÄRINGSLIV Northvolt stänger tills vidare ned en del av fabriken i Skellefteå och flaggar för personalneddragningar.

Annons

Det här är steg i en ”strategisk översyn” av verksamheten, som görs med anledning av en utmanande ekonomisk situation. Det uppger Northvolt i ett pressmeddelande.

Batteritillverkaren flaggar för personalneddragningar och meddelar att Upstream 1-verksamheten på fabriken i Skellefteå, där katodmaterial tillverkas, tills vidare pausas. Det är oklart hur många tjänster som kommer att omfattas men Dagens Industri rapporterar att runt 300 personer arbetar på avdelningen.

Annons

Northvolts vd Peter Carlsson kommenterar att de måste vidta tuffa åtgärder för att säkra Northvolts kärnverksamhet och förbättra sin finansiella stabilitet.

– Även om läget är utmanande just nu finns det ingen tvekan om att den globala övergången mot elektrifiering, och den långsiktiga utsikten för celltillverkare inklusive Northvolt, är stark, säger han i pressmeddelandet.

Bolaget skriver att det förs konstruktiv dialog med fackförbunden och att man hoppas behöva säga upp så få som möjligt.

Annons

Batteritillverkaren prioriterar nu att komma igång med den storskaliga cellproduktionen och undersöker samtidigt nya strategiska partnerskap för att säkra sin position i det globala batterilandskapet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons