Annons
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Skellefteå AIK stärker laget – tar in meriterad back inför spelet i SDHL

NYHETER Skellefteå AIK gör ett nytt förvärv. Den landslagsmeriterade finländskan Sini Karjalainen ansluter inför klivet upp till högsta ligan.

Annons

Den 25-åriga backen kommer närmast från SDHL-spel i Brynäs där hon gjorde 10 poäng på 36 matcher förra säsongen. Sini Karjalainen har även spelat collegehockey för Vermont och gjort 85 matcher i det finska landslaget.

Nu är hon klar för Skellefteå AIK:s spel i SDHL. Karjalainen ansluter med ett kontrakt som sträcker sig över två år, berättar klubben i ett pressmeddelande.

– Jag fick ett väldigt proffsigt intryck av hela organisationen och tror att jag har en stor möjlighet att utvecklas både på och utanför isen genom att spela för Skellefteå AIK.

Annons

Hon tänker bidra både defensivt och offensivt; lyfter sin puckhantering och spelet i närkamp, förmåga att blocka skott och att kunna fylla på som extra anfallare.

– Jag kommer in med erfarenhet och ledarskap från olika miljöer, men även en positiv energi och hundraprocentig arbetsmoral, säger Sini Karjalainen.

Lagets general manager Ulrika Dahlgren berättar att de är mycket glada över att få välkomna den meriterade spelaren till truppen.

– Hon är en bra back med bra defensiva egenskaper och ett bra passningsspel och är stark i spelvändningar. Sini är en bra person som kommer bidra på ett bra sätt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons