Annons
Joel Lundmark och Louis McMahon vid Kurjovikens Bryggeri, som det nya verksamhetsnamnet blir. Foto: Pressbild

Verksamheter flyttar: Bryggeriet tillbaka till födelseplatsen och IT-företag till nya lokaler i centrum

NÄRINGSLIV Med nya delägare kommer Skellefteå Bryggeri att flytta tillbaka till Kurjoviken och byta namn. Samtidigt välkomnas IT-aktören twoday in hos Nordvestor Fastigheter i centrum.

Annons

För bryggeriet innebär flytten en återgång till platsen där allt började, efter att ha hållit till inne i Skellefteå i ett antal år. Man omlokaliserar till Skelleftehamn och byter samtidigt namn till Kurjovikens Bryggeri.

Det känns helt rätt att Kallholmens öl hittar tillbaka till sin hemort, tillsammans med alla nya syskon i sortimentet, säger bryggmästare Joel Lundmark i ett pressutskick.

Petter Mikaelsson och Jan Marklund är kvar som delägare i bolaget, nu med nya partners i Suzanne och Louis McMahon, Ulf Marklund och Tomas Holmström. Det är Louis som driver Kurjovikens sjökrog och han välkomnar tillskottet.

– Ett bryggeri går givetvis hand i hand med att tillföra både värde och en upplevelse kopplat till restaurangen och bränneriet, men även för Kurjoviken som plats kommer bryggeriet att bidra till en helhetsupplevelse, säger han.

Annons

De vill kunna genomföra flytten och samtidigt upprätthålla ruljangsen och i dagsläget bedömer man komma igång i Kurjoviken under sensommaren eller tidiga hösten.

– Vi är inne i högsäsongen nu och jobbar för fullt med att bunkra inför sommaren och planera flytten av brygghuset. Planeringens viktigaste punkt är att lagret ska täcka våra leveranser under omlokaliseringen och uppstartsperioden, säger Joel Lundmark.

Delar av gänget på twoday tillsammans med Viktor Nordlund på Nordvestor, med huset till vänster. Foto: Pressbild

Även rörelse i centrum

Samtidigt, på andra sidan Hörnellgatan från Citykompaniet i centrum, öppnar Nordvestor Fastigheter dörrarna för IT-aktören twoday. Företaget har verksamhet på Stationsgatan i dag men planerar en flytt till nya lokaler.

– Vi är väldigt glada att få välkomna nya hyresgäster i huset och att vi nu har full beläggning på alla våningarna innan året är slut, säger Viktor Nordlund, kommersiell förvaltare på Nordvestor, i ett utskick.

Annons

Twoday erbjuder konsulttjänster och datadrivna lösningar för att bistå i företags digitala transformation. Deras nya kontor mittemot CK kommer att vara färdigt för inflyttning i november.

– I veckan har all personal bjudits in på en liten tjuvkik och det hördes enbart positiva tongångar så vi är övertygade om att vi kommer att stormtrivas när vi väl är på plats, säger Berit Backvid, affärsområdeschef på twoday.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons