Annons
Sponsrad artikel
Therese Wikström , John Berggren och Daniel Markström är tre av dem som jobbar på Sweco i Skellefteå.

Sweco fortsätter att satsa i Skellefteå • Har vuxit till 50 anställda – och vill bli fler

ANNONS På Swecos kontor i Skellefteå arbetar 50 konsulter med att på olika sätt bidra till framtidens hållbara samhälle. Nu vill de bli ännu fler. “Det händer verkligen mycket i Skellefteå”, säger gruppchefen John Berggren.

Sweco är Europas ledande arkitekt- och teknikkonsultföretag med 22 000 medarbetare. Av dessa arbetar drygt 7 000 i Sverige med att leverera konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur.

I Skellefteå har Sweco haft ett kontor sedan 2012. I början arbetade bara ett fåtal personer här, men med åren har kontoret vuxit till att bestå av närmare 50 engagerade kollegor.

– Det händer verkligen mycket i Skellefteå, och de senaste åren har det näst intill exploderat. På Skellefteåkontoret har vi vuxit från 23 till 50 medarbetare på mindre än tre år, säger John Berggren, gruppchef industri.

Det finns inget stopp i hur mycket man kan utvecklas här.

John har jobbat på Sweco sedan 2015 och lyfter fram Swecos intressanta projekt som en av de största anledningarna till varför han trivs.

– I takt med att vi vuxit lokalt får vi roligare och mer komplexa uppdrag. Det gillar jag, säger han.

God stämning

En annan anledning är trivseln på kontoret. Trots att många jobbar inom olika specialistområden är sammanhållningen god.

– I ett konsultbolag är medarbetarna det viktigaste vi har, så därför läggs stora resurser på att alla ska trivas, säger Daniel Markström, gruppchef projekt- och byggledning.

Daniel Markström, gruppchef projekt- och byggledning, tillsammans med kollegan Olov Bygdén.

Företagets uttalade ambition är att tiden på Sweco ska vara den bästa i de anställdas arbetsliv, vilket både John och Daniel bekräftar.

– Här finns goda möjligheter till vidareutbildning, spännande uppdrag och du får ta ett stort ansvar direkt från start. Många stannar dessutom väldigt länge vilket är ett gott tecken, säger John.

Inkluderande miljö

Therese Wikström, som är data- och informationssamordnare, har jobbat på Sweco i två år. Även hon har positiva erfarenheter av sin arbetsgivare.

– Det finns inget stopp i hur mycket man kan utvecklas här. Om du vill prova på något nytt så finns det alla möjligheter till det, säger hon och fortsätter:

– Dessutom är det en inkluderande miljö som bygger på samarbete. Oavsett vad du behöver hjälp med så finns kompetensen med största sannolikhet inom Sweco.

Här arbetar Olov Bygdén med ett badhus.

I Skellefteå, där Sweco nyligen flyttat till nyrenoverade lokaler intill Skellefteå Kraft, har antalet anställda som nämnt vuxit kraftigt de senaste åren – men de vill bli ännu fler. Dels är de intresserade av ingenjörer, men även av andra specialister.

– Skellefteå har en ljus framtid framför sig med mängder av intressanta projekt. Här får du vara en stor del i den utvecklingen, säger Daniel.

Sweco utformar framtidens hållbara samhällen

På Sweco samverkar ingenjörer, arkitekter, miljöexperter, digitaliseringsexperter och andra specialister för att planera och utforma framtidens hållbara samhällen och städer. För att kunna göra det riktigt bra behövs den bredaste specialistkompetensen.

Det handlar om alltifrån trafikplanerare som utvecklar morgondagens kollektivtrafik till konstruktörer och energiexperter som utformar attraktiva byggnader och stadsdelar. Men även kompetenser inom digitalisering eftersom branschen behöver ta tillvara alla möjligheter som digitaliseringen ger.

Läs mer på www.sweco.se/karriar/

Sweco Skellefteå

Kanalgatan 71C, Skellefteå
www.sweco.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Sweco.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons