Annons
Foto: Pressbild

Ny familjeutställning till Skellefteå – ska sättas upp över sommaren

NÖJE Pettson och Findus intar Sara kulturhus i form av en sommarlång utställning baserad Sven Nordqvists barnböcker. Den invigs i juni med författaren själv på plats.

Annons

Barn och övriga med barnasinnet kvar hälsas välkomna till ”en magisk värld full av äventyr och upptäckter”. En utställning som sträcker sig över hela sommaren, hälsar Sara kulturhus i ett pressmeddelande.

I den ska Pettson och Findus öppna dörrarna till sin gård. Besökare ska kunna utforska deras hem, stöka runt och experimentera i köket, bygga saker i verkstaden eller slappna av och leka under trädet i trädgården.

”Och i Findus lilla hus väntar spännande överraskningar”, fortsätter Sara kulturhus.

Annons

Utställningen är utformad med fokus på lek, lärande och läsning. Besökarna ska enligt kulturhuset kunna interagera med karaktärerna och uppleva deras värld på ett nytt sätt. Vd Anna Jirstrand Sandlund uttrycker sin entusiasm.

– Vi är stolta över att än en gång kunna erbjuda en fin sommarupplevelse för barn och familjer. Huset blir en oas för kreativitet och lek och med fri entré har verkligen alla möjlighet att ta del av utställningen, säger hon.

Annons

Den invigs den 11 juni i ett samarrangemang med kultur- och biblioteksavdelningen. Bland annat med besök av Pettson och Findus på programmet, plättar med sylt och grädde (först till kvarn), pyssel och frågestund med författaren Sven Nordqvist själv.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons