Annons
Foto: Jonatan Stålhös / Arkivbild

Inför SDHL – spelare gör comeback i Skellefteå AIK: ”En dröm jag haft”

SPORT På grund av skada saknades hon under hela förra säsongen – men Liv Jonsson är redo för comeback och har skrivit ett nytt kontrakt med Skellefteå AIK.

Annons

Efter att ha klättrat upp genom de egna leden debuterade Liv Jonsson i Skellefteå AIK:s damlag säsongen 2020/2021. Den nu 19-åriga backen hann spela två säsonger med laget innan en skada satte stopp.

Med året som varit är hon glad att kunna ansluta till truppen igen.

– Min förra säsong har helt klart varit annorlunda, med tanke på min knäoperation, och det har varit tufft att kämpa med rehabiliteringen det gångna året men känns skönt att det äntligen är gjort, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Liv Jonsson kliver in med ett nytt kontrakt som sträcker sig över kommande säsong i högsta ligan, där hon ser fram emot att utveckla sitt spel.

– Att ta klivet upp i SDHL känns helt otroligt, det är en dröm jag haft varje säsong och jag är så stolt över alla i laget, säger Jonsson.

Hon välkomnas också tillbaka av general manager Ulrika Dahlgren, som tror att Liv Jonsson har fina förutsättningar att ta stora kliv framåt kommande säsong.

Annons

– Hon har Skellefteå AIK som moderklubb och är en ung och driven back med bra spelförståelse, inställning och krigarhjärta. Liv hanterar pucken på ett bra sätt, har bra räckvidd och vågar tänka nytt och vara kreativ, säger Ulrika Dahlgren.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons