Annons
Anna Bodell och Veronica Ståhl på Skellefteå turistcenter fick motta blommor och diplom av Jonas Siljhammar, vd på Visita. Foto: Pressbild

Branschpris till Skellefteå – är bäst på värdskap: ”Verkligen hedrande”

NYHETER Skellefteå turistcenter tilldelas utmärkelsen Bästa värdskap inom turistinformation 2023, som branschorganisationen Visita delar ut.

Annons

Skellefteås Anna Bodell och Veronica Ståhl kallades upp för att motta blommor och diplom framför stor publik under Visitadagen i Stockholm i går, för hur medarbetarna på Skellefteå turistcenters arbete utmärkt sig under 2023.

De har med brett och öppet bemötande bidragit till hela stadens värdskap och visat exempel på hur gott värdskap och högklassig turistinformation inte bara skapar en attraktiv plats för besökare, utan för lokalbefolkning och nya invånare med. Det slår branschorganisationen fast.

Annons

Så Skellefteå turistcenter, som är en del av Visit Skellefteå, blir mottagare av priset Bästa värdskap inom turistinformation 2023.

– Jag är så stolt över det arbete medarbetarna gör varje dag, inte minst hur de bemöter både invånare och besökare. Turistcenter är en viktig del av Visit Skellefteås verksamhet och det känns verkligen hedrande för oss alla att Skellefteå turistcenter får den här utmärkelsen, säger vd Maria Broman i ett pressmeddelande.

Annons

Priset ett erkännande av deras engagemang, hårda arbete och strävan efter att hela tiden utvecklas, för att med fint värdskap göra skillnad i ett växande Skellefteå.

– Genom en framgångsrik kombination av turistinformation, biljettförsäljning och en butik som säljer lokalt hantverk tillsammans med drivna och kunniga medarbetare och ett fantastiskt värdskap gör att vi med stolthet kan ta emot detta pris, säger Maria Broman.

Juryns motivering

Jury består av representanter från bland annat Visita, Visitas Auktorisationsnämnd, Visit Sweden, Svenska Destinationsnätverket samt föregående års vinnare. De tilldelar priset med följande motivering:

Skellefteå turistcenter sätter dagligen prägel på destinationen genom sitt personliga bemötande och professionella värdskap där de gör det lilla extra för att skapa en välkomnande känsla.
Den stora samhällsförvandling som pågår i staden har ställt höga krav på nytänkande arbetssätt där Skellefteå turistcenter blivit en viktig mötesplats i kommunen för såväl besökare som nya invånare som vill upptäcka sin nya stad.
Genom sitt varma värdskap som genomsyras av hållbarhet och lokalt fokus gör Skellefteå turistcenter skillnad – både för en attraktiv destination och för ett växande Skellefteå.

Källa: Visita

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons