Annons
"Vi ser allvarligt på att det finns indikationer på att oegentligheter kan ha förekommit", säger Johan Gammelgård som är digitaliserings- och servicedirektör på Region Västerbotten. Foto: Liliana Drew, Pexels / Klas Sjöberg

Regionen polisanmäler misstänkta oegentligheter i Skellefteområdet

NYHETER Region Västerbotten polisanmäler misstänkta oegentligheter som enligt regionen framkommit i samband med en uppföljning kring städtjänster i Skellefteå.

Annons

Det har förekommit brister i städningen och enligt Region Västerbotten har en fördjupad uppföljning av leverantören visat på misstänkta oegentligheter kopplat till leverantörens styrning och ägarskap.

Vad utredningen visat specificeras inte närmare än så. I ett pressmeddelande hänvisar Region Västerbotten till den förundersökningssekretess som råder på grund av polisutredningen.

– Vi ser allvarligt på att det finns indikationer på att oegentligheter kan ha förekommit. Därför gör vi nu en polisanmälan och överlämnar till polismyndigheten att utreda ärendet, säger Johan Gammelgård, digitaliserings- och servicedirektör.

Det avtal som regionen haft med aktören i Skellefteå ska även ha sagts upp.

Annons

För att förebygga välfärdsbrottslighet ska nu också en samordningsfunktion bildas, med representanter från bland annat inköp, upphandling, juridik och säkerhet, för att öka uppmärksamheten och stärka kompetensen i regionen.

– Region Västerbotten hanterar mycket pengar som ska göra nytta för välfärden och inte riskera att hamna på fel ställen, säger regiondirektör Tommy Svensson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons