Annons
Jon Henrik Fjällgren. Foto: Per Kristiansen

Folklige artisten gör turné – är klar för Burträsk i höst: ”Otroligt glada”

MUSIK Han firar tio år som artist med en höstturné. Den 21 september kommer Jon Henrik Fjällgren till Burträsk för att sjunga i kyrkan på orten, meddelar arrangörerna.

Annons

Sångaren, jojkaren och till vardags renskötaren Jon Henrik Fjällgren har tävlat i Melodifestivalen flera gånger, vunnit både Talang och Let’s Dance samt turnerat land och rike runt. 2024 markerar tioårsjubileet för honom som artist.

Det firar Jon Henrik med en höstturné till en rad av landets kyrkor, med start i norr. Han sjöng på Folkets hus i Skelleftehamn häromåret och den 21 september kommer han tillbaka till Skelleftebygden.

– Vi är otroligt glada och stolta över att kunna bjuda Norrbottens och Västerbottens invånare på denna unika musikaliska upplevelse, säger Marina Lundmark.

Annons

Hon är vd för Great Times AB som tillsammans med Northevent och studieförbundet Sensus, och med ett partnerskap med barnrättsorganisationen Erikshjälpen, står som arrangörer för de nordliga turnéstoppen.

– Vi hoppas att dessa konserter inte bara underhåller utan också inspirerar och förenar oss alla kring viktiga frågor som naturvård och stöd till utsatta barn, fortsätter Marina Lundmark.

Den här gången kommer artisten att uppträda i Burträsk kyrka. Han är samtidigt aktuell med ”Jon Henrik Fjällgren – mina världar”, en personlig SVT-dokumentär som följer renskötaren från Mittådalen under ett års tid.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons