Annons
De glada vinnarna Nora Feil Lindmark, Saga Forsell och Ellen Morén i Kick Lock UF. Foto: Jana Hugosson

Unga företagarna storvinnare i UF-mästerskapen: ”Känns helt sjukt”

NYHETER Det blev en storslam på UF-mässan för Kick Lock UF från Kanalskolan, som tar hem storvinsten och flera andra priser i länstävlingen UF-mästerskapen.

Annons

Efter fem år kom UF-mässan tillbaka till Skellefteå i går. Enligt Ung Företagsamhet Västerbotten ska evenemanget ha samlat över 450 deltagande UF-företagare, ett 60-tal jurymedlemmar från näringslivet, ett 60-tal lärare och massor av besökare.

Samtidigt arrangerades UF-mästerskapen, för Västerbottens UF-företagare att tävla i, och Kanalskolan i Skellefteå stod för flest pristagare i regionen. Bland annat tog eleverna bakom Sanni UF hem förstapriset i ”Årets monter” och Såseriet UF kammade hem ett gäng andra- och tredjepriser.

Annons

Storvinnarna blev Ellen Morén, Saga Forsell och Nora Feil Lindmark i Kick Lock UF, också från Kanalskolan, som vann ”Årets UF-företag”.

– Det känns helt sjukt, vi kan inte fatta det och är helt mållösa. Det kommer också en del tårar. Vi har jobbat hårt under året och haft ett bra samarbete och lagt in allt i det här, berättar de i ett pressmeddelande.

Tjejerna i Kick Lock UF tog dessutom förstaplatserna i ”Årets innovation”, ”Årets affärsplan” och ”Årets säljare”, andraplatsen i ”Årets vara” och tredjeplatsen i ”Årets reklamfilm”. Deras affärsidé går ut på att utveckla lås till främst elsparkcyklar.

Annons

Du kan läsa om alla vinnare här. Tillsammans med sju andra kommer Kick Lock UF nu att representera Västerbotten i SM i Ung Företagsamhet, som hålls i Stockholm i maj.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons