Annons
Birgitta Lindström, tillförordnad avdelningschef för gymnasiet i Skellefteå kommun. Foto: Patrick Degerman

Två av brottsoffren i våldsdådet är gymnasieelever – nu agerar skolan

NYHETER Två av dem som skadades i veckans våldsdåd är gymnasieelever i Skellefteå. Nu vidtas åtgärder för att stötta andra elever som behöver det.

Annons

Under natten mot tisdag utsattes tre personer för grovt våld utomhus i centrum. De fördes till sjukhus i ambulans för vård av allvarliga skärskador och polisen inledde en förundersökning om försök till mord.

En misstänks person greps samma natt. Han sitter anhållen och polisen bedriver ett intensivt utredningsarbete för klargöra allt som har hänt.

”Utredningen fortsätter med full kraft”, meddelar polisen nu på onsdagen, på sin sajt.

Två av brottsoffren har kunnat lämna sjukhuset i dag medan den tredje personen får fortsatt vård. Initialt bedömdes ingen av dem ha fått livshotande skador.

Skolan vidtar åtgärder

I ett pressmeddelande på onsdagsaftonen uppger Skellefteå kommun att två av de drabbade är gymnasieelever i Skellefteå. Utbildningsförvaltningen har därför vidtagit flera åtgärder sedan i går.

Det finns en krisplan med upprättade rutiner för hur den här typen av händelser ska hanteras och det är de som har satts i verket.

”I första hand handlar det om att informera elever, vårdnadshavare och personal om det arbete som görs och omhänderta den oro som kan finnas”, skriver kommunen.

Elever som känner sig oroliga kan också vända sig till Skellefteå kommuns kundtjänst för att komma i kontakt med någon på elevhälsan, även nu under sportlovet. Birgitta Lindström är biträdande avdelningschef för gymnasieskolan.

– Det här är en händelse som kan skapa oro bland våra elever och vårt fokus är att stötta och trygga eleverna, såväl direkt som indirekt berörda, säger hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons