Annons
Foto: Arkivbild

Tre till sjukvård och man anhållen – polisen utreder försök till mord

NYHETER Tre personer har förts till sjukhus för vård av skärskador under natten. En annan person har gripits misstänkt för försök till mord.

Annons

Under natten mot tisdag hittades en skadad person utomhus i centrala Skellefteå. Polisen kunde därefter konstatera att totalt tre personer fått skärskador i samband med en händelse som just nu rubriceras som försök till mord.

De skadade togs omhand och fördes till Skellefteå lasarett i ambulans.

”Bedömningen är att de inte är livshotande skadade”, uppger Fredrik Nilsson, befäl på polisens regionledningscentral, på polisens hemsida.

En annan person greps senare, också utomhus i centrum. Enligt polisen ska gripandet ha skett cirka en timme efter brottstillfället.

Åklagare kommer i närtid att besluta om personen ska anhållas eller inte.

”Polisen arbetar just nu med att försöka skapa ett händelseförlopp och utreda vad som har lett fram till händelsen”, fortsätter Fredrik Nilsson.

De inblandade i nattens händelse är alla män i 20-årsåldern. Polisen ska bland annat hålla förhör med dem och har beslagtagit en bil för teknisk undersökning.

Uppdatering, 11.10:

Den misstänkte mannen har anhållits nu, efter beslut av åklagare.

”Polisen fortsätter arbeta med utredningsåtgärder”, uppger polisen på förmiddagen.

Uppdatering, onsdag 14.09:

På onsdagseftermiddagen meddelar polisen att två av brottsoffren har kunnat lämna sjukhuset. Den tredje personen får fortsatt vård.

”Utredningen fortsätter med full kraft. Ytterligare förhör i ärendet hålls under dagen”, uppger polisen på sin hemsida.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons