Annons
Artisten Simon Näslund kommer att uppträda på årets Work Together Festival. Foto: Pressbild

Själfull artist till familjefestivalen i juni – och evenemanget blir större

MUSIK Uppladdningen inför den andra upplagan av Work Together Festival är igång och arrangörerna har gjort klart med en ny artist. Efter att ha charmat svenskarna i Idol kommer Simon Näslund till Skellefteå i sommar.

Annons

Uruppförandet lämnade ett avtryck. Festivalen på Mobacken blev en städad tillställning i fint väder, stämningen var god och besöken många. I december kunde vi berätta att kultgubbarna i Electric Banana Band blir en huvudakt på nästa festival, efter intrycket som den första gjort på gitarristen Janne Schaffer.

Den 7-9 juni vankas omgång två. Work Together Festival ska fyllas med aktiviteter, fler än förut, och ett musikutbud som heter duga.

– Det blir mer för barn och unga och större variation på musiken. Det blir ännu mer av en familjefestival, säger projektledaren Markus Nyström.

Annons
Markus Nyström, projektledare vid huvudarrangören Sensus Skellefteå. Foto: Jonas Nilsson

Evenemanget är ett samarbete mellan studieförbundet Sensus och kyrkor i Skellefteå och har en inkluderande aspekt. De vill att alla ska kunna delta, oavsett ekonomi, så arrangörerna tar ett solidaritetspris för biljetterna. Besökare väljer själva hur mycket de vill betala och när omkostnaderna täckts går allt överskott till arrangemanget av nästa festival.

“Kommer passa jättebra”

En annan som skrivit på för omgång två är Sebastian Stakset. Också han gästade festivalen i fjol men var inomhus då, och lokalen blev snabbt full, så i år kommer han att äntra den stora scenen utomhus.

Annons
Bild från första upplagan av Work Together Festival på Mobacken. Foto: Rebecka Larsson Skoog

Och nu är en tredje akt klar. För Skellefteborna som följt Cimberly Wanyonyis resa till Idol-segern är han ingen främling.

Simon Näslund kom trea i Idol och är en helt otrolig sångare. Folk blir häpna över hur bra han är, säger Markus.

Det blir både glatt och innerligt, så det känns verkligen som en jätterolig bokning.

Han har gjort själfulla tolkningar av låtar som “Himlen runt hörnet” och även skrivit egen musik. Före Idol var Simon Näslund med i Talang redan som 16-åring.

– Flera har hört av sig om att få honom till festivalen. Han kommer att passa jättebra där, det blir både glatt och innerligt, så det känns verkligen som en jätterolig bokning, säger Markus.

Annons
Bild från första upplagan av Work Together Festival på Mobacken. Foto: Rebecka Larsson Skoog

Projektledaren har fler artister i pajpen men vill inte gå händelserna i förväg, alla kontrakt är inte klara så han håller på dem just nu. Work Together Festival är ännu ett tag bort men förberedelserna är i full gång.

– Vi jobbar hårt redan och och festivalen kommer att bli större än i fjol, säger Markus.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons