Annons
Sponsrad artikel
Pär Marklund är son till grundaren Åke Marklund som startade företaget 1964. Sedan starten har Marklund & Son Schakt AB vuxit från en till närmare 30 anställda.

Marklund & Son Schakt fyller 60 år • Decennier av nöjda kunder: ”Personalen är vår styrka”

ANNONS Marklund & Son Schakt har vuxit från att bestå av far och son Marklund till nära 30 anställda. I år firar företaget 60 år. “Det var aldrig ett mål att bli många, men det har rullat på”, säger delägaren Pär Marklund.

Företaget startade som ett enmansföretag 1964 bestående av Åke Marklund och en väghyvel. 1978 klev sonen Pär Marklund in samtidigt som de köpte en grävmaskin, därav namnet Marklund & Son.

– Det var aldrig ett mål att vi skulle bli så många som idag, men det har rullat på, berättar Pär som idag även har frun Barbro och tre söner anställda i företaget.

Det kändes både intressant och utmanande i en spännande bransch.

Det var innan och efter millennieskiftet som ökningen av antalet anställda började ta fart, inte minst tack vare utbyggnaden av bredbandsnätet i Skellefteå kommun. Johan Gustafsson var en av dem som började att jobba då.

– Jag hade tidigare jobbat i inlandet men blev lockad av att jobba på hemmaplan, och här blev jag kvar, berättar Johan som sedan 2016 även är delägare.

– Det kändes både intressant och utmanande i en spännande bransch. Ingen dag här är den andra lik, och vi har alltid nya saker på gång, säger han.

Johan Gustafsson, till höger, klev in som delägare tillsammans med Pär Marklund 2016. ” Det kändes både intressant och utmanande i en spännande bransch. Ingen dag här är den andra lik”, säger han

Marklund & Son består idag av närmare 30 anställda. På frågan vad de sysslar med blir svaret “vad gör vi inte?”, med ett leende.

– Det är allt från gräv- och schaktjobb till snöröjning och trafiklinjemålning. Vi försöker hålla oss breda för att ha ett jämnare flöde året runt och inte vara så känsliga mot förändringar på marknaden, säger Pär.

Utan nöjda kunder går det inte att hålla på så här länge.

Bland kunderna finns både företag och privatpersoner. Till privatpersoner handlar det ofta om dräneringar eller enskilda avlopp. Gällande avlopp är de återförsäljare av det tyska varumärket Graf, i Sverige under namnet Conclean.

– Vi vill bara arbeta med de bästa varumärkena, så att vi verkligen kan garantera att kunderna blir nöjda. Vi kan hjälpa till från ansökan till anslutning, säger Pär.

Nöjda kunder

I år firar Marklund & Son 60 år. Att de lyckats hålla igång så länge – och fortsatt att växa – förklarar de genom främst två saker: nöjda kunder och kompetenta medarbetare.

– Utan nöjda kunder går det inte att hålla på så här länge, och utan riktigt bra personal går det inte att få nöjda kunder. Allt hänger ihop, säger Pär.

Pär Marklund.

När Pär och Johan blickar framåt ser de fortsatt tillväxt, även om den pågående byggboomen i Skellefteå bromsat in något.

– Det har varit galet senaste åren, men även framåt ser det bra ut för oss. Så länge Skellefteå fortsätter att växa och folk vill bo här så finns alla möjligheter, säger Johan.

När det gäller 60-årsfirande så tänker de göra något kul för sin personal under året. Exakt när är dock inte bestämt än.

– Men det måste i alla fall bli innan snöröjningen börjar i höst, säger Pär.

Söker personal

Marklund & Son söker just nu personal inom följande områden:

  • Maskinförare
  • Markarbetare
  • Lastbilschaufförer

Kontakta Pär Marklund för mer information, 070-549 37 55, info@marklundochson.se

Marklund & Son Schakt AB

0910-72 43 22
info@marklundochson.se

Läs mer på marklundochson.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Marklund & Son Schakt AB.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons