Annons
Sponsrad artikel
Musikuppträdanden och skolavslutningar brukar vara något utöver det vanliga, säger Lina Grenholm, biträdande rektor och musiklärare.

Björkskolan – en plats för dig som vill växa • Högstadiet där alla blir sedda: ”Känns tryggt”

ANNONS Björkskolan, med årskurserna 6-9, är en relativt liten skola som erbjuder en kreativ och trygg studiemiljö. “Jag älskar att se elever blomma ut”, säger Lina Grenholm, biträdande rektor.

Björkskolan är en skola med max 24 elever per klass, och endast en klass per årskurs. Här går 6-9-klassare från olika delar av Skellefteå kommun.

– Att vi är en relativt liten skola är vår största styrka, berättar Lina Grenholm som är musik- och slöjdlärare samt biträdande rektor.

Lina har jobbat på Björkskolan i 12 år. Hon menar att skolans storlek gör att alla elever blir sedda, och att det blir en närhet mellan elever, klasser och lärare.

– Vi lär helt enkelt känna varandra även över årskursgränserna. Det är en trygghet för sexorna att de till exempel vet vilka de i nian är, säger hon.

Anpassar efter individer

De ger även bra möjligheter att anpassa skolgången utifrån olika individer, oavsett om det är någon som behöver mer hjälp eller någon som behöver större utmaningar.

– Vårt jobb är att ge eleverna rätt förutsättningar för att lyckas och möta upp eleverna utifrån deras behov, säger Lina.

Lina Grenholm är musik- och slöjdlärare samt biträdande rektor.

Björkskolan ligger centralt på Norrböle, norr om Torsgatan. Slöjd-, bild- och musiksal finns i deras lokaler – och för idrott och andra fysiska aktiviteter nyttjas bland annat närliggande Eddahallen, Norrvallas idrottsanläggning och Vitberget.

– Härifrån är det både nära till stan och till badhus, bollhallen och fina grönområdet. Det är en bra plats för en skola, säger Lina som även lyfter fram kreativitet som en viktig del i deras undervisning.

– Vi tror på att kreativitet är bra både för praktiska och teoretiska ämnen. Därför har vi halvklasser i praktiskt estetiska ämnen, samt att vi utökat tiden från 40 till 60 minuter.

Vi tror på att kreativitet är bra både för praktiska och teoretiska ämnen.

Musikuppträdanden och skolavslutningar brukar också vara något utöver det vanliga.

– Det lilla formatet och flexibiliteten gör det lätt för mig som musiklärare att hitta tider att öva med elever inför musikuppträdanden och avslutningar. Jag har fått möta många talangfulla ungdomar under mina år på Björkskolan, och varje år känns det vemodigt att släppa elever vidare till gymnasiet, men likväl dyker det upp nya oslipade diamanter kommande hösttermin, säger Lina.

”Som en stor familj”

Två av eleverna som går på skolan är Miranda Ljungblad och Noel Åström. De går båda i årskurs 9.

– Jag gillar att skolan är liten. Det känns som en enda stor familj, säger Miranda.

Noel Åström och Miranda Ljugblad, som går i årskurs nio, trivs påBjörkskolan. ”Lärarna lär känna dig, och det är lättare att få personlig hjälp om man behöver det”, säger Noel.

Noel håller med om att det finns fördelar med en mindre skola.

– Lärarna lär känna dig, och det är lättare att få personlig hjälp om man behöver det, säger han och tillägger:

– På en stor skola är det lättare att smälta in och kanske göra ett hål i väggen. Här är man inte anonym, utan varje elev syns. Det gör att man behöver ta ansvar och att det blir en trygg miljö.

Här är man inte anonym, utan varje elev syns. Det gör att man behöver ta ansvar och att det blir en trygg miljö.

Daniel Åström är förälder till tre elever som alla gått eller går på Björkskolan. Han gillar att det är en “byskolekänsla”, trots att skolan ligger i stan.

– Vi ville att våra barn skulle gå i en mindre skola där det är lättare att se varandra, även mellan årskurserna, och vi är jättenöjda med hur det är och har varit. Jag tycker även att personalen är engagerad och kunnig, och att de för en nära dialog med oss föräldrar, säger han.

Går att byta skola

För den som vill byta skola till Björkskolan så går det att göra när som helst året om, även om det är oftast är enklast att göra vid ett terminsavslut.

– För den som är nyfiken på vår skola så går det bra att göra en intresseanmälan på vår hemsida, och så pratar vi vidare om vilka möjligheter som finns. En sådan anmälan är inte bindande, säger Lina Grenholm.

Björkskolan i Skellefteå

Är du nyfiken på Björkskolan? På bjorkskolan.se finns fler vanliga frågor och svar. Där kan du även göra en icke bindande intresseanmälan. Att byta skola går att göra när som helst under året.

Adress: Torsgatan 17 G, Skellefteå
Telefon: 0910-79 79 16

Läs mer: bjorkskolan.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Björkskolan i Skellefteå.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons