Annons
Sponsrad artikel
Läraren Elin Hällberg trivs på Bruksskolan i Ursviken.

På Bruksskolan i Ursviken blir alla barn sedda • En trygg och trivsam miljö: “Värme och omtanke”

ANNONS Bruksskolan är en låg- och mellanstadieskola där eleverna får möjlighet att växa i kunskap, ansvar och kreativitet. “Här får de möjlighet att nå sin fulla potential”, säger läraren Elin Hällberg.

Bruksskolan är en skola som ligger i Ursviken. Här går elever från förskoleklass till årskurs fem, där klasserna är indelade i F-1, 2-3:an och 4-5:an. På skolan går bara upp till 10 elever i varje årskull, vilket blir max 20 elever per klassrum och totalt 60 på skolan.

– Det gör att vi kan ge eleverna möjlighet att nå sin fulla potential. Vi ser de förutsättningar och behov som finns, och anpassar skolgången efter det, säger läraren Elin Hällberg som upplever ett stort stöd från skolledningen i sitt arbete.

– Det finns en stor omsorg för både oss lärare och elever. Vi hjälps alla åt för att allt ska fungera så bra som möjligt.

Inspirerande

Storleken på skolan gör också att de har stora möjligheter att jobba kreativt på olika sätt. Ett resultat av det är att eleverna ofta åker på utflykter och aktiviteter som är roliga, inspirerande och lärorika. Ett annat är att alla elever får möjlighet att synas och ta plats, till exempel i framträdanden vid avslutningar och på musikcaféer.

– Eftersom vi jobbar en hel del över klassgränserna lär alla elever på skolan känna varandra. Det skapar trygghet på skolan, säger rektor Pär Augustin.

Det skapar trygghet på skolan.

Eleven Riona Zekovic går i årskurs 5. Hon tycker att det är enkelt att gå på Bruksskolan och att både elever och lärare är trevliga och snälla.

– Det är inte så många elever på skolan, och därför är det inte så stökigt, säger hon.

Riona Zekovic, elev.

Hon spelar både fiol och piano när lärare från den kommunala musikskolan kommer på besök.

– Det är roligt att spela upp för andra elever och föräldrar ibland. Jag har både spelat solo och tillsammans med andra. Även om det är många i publiken så är det inte nervöst, säger hon.

Allas lika värde

Friskolan, som har funnits här i över 30 år, ägs av skolföreningen Växa. Skolan har en kristen värdegrund, men det betyder inte att man behöver vara kristen eller religiös för att vara elev eller lärare på skolan. Den kristna bakgrunden gör sig dock påmind i form av att allas lika värde genomsyrar verksamheten.

– Jag upplever att det bidrar till en fin värme och omtanke där vi verkligen försöker se alla varje dag, säger Elin Hällberg.

Vi kan lägga fullt fokus och alla resurser på att göra en så bra verksamhet som möjligt.

Skolföreningen har inget vinstintresse – och varje krona som kommer in i verksamheten stannar där.

– Det gör att vi kan lägga fullt fokus och alla resurser på att göra en så bra verksamhet som möjligt, säger Pär.

Pär Augustin, rektor på Bruksskolan i Ursviken, ser flera fördelar med små skolor. ”Eftersom vi jobbar en hel del över klassgränserna lär alla elever på skolan känna varandra. Det skapar trygghet på skolan”, säger han.

Föräldern Daniel Lovén, som flyttade till Ursviken förra året, är en av dem som valt att låta sina barn gå på Bruksskolan efter att hans kollega rekommenderat den.

– För mig och min fru var det dels den kristna värdegrunden som var viktig, men även att det är en liten skola. För vissa barn passar det bättre, säger Daniel som har elever i årskurs 2, 3 och 5.

Finns plats på skolan

Att skolan är liten gör att det är enkelt att ha nära kontakt med både elever och lärare.

– Det är en fördel för våra barn, men även för oss som föräldrar som får en personlig relation till lärare och fritidspersonal, säger han.

Daniel Lovén, förälder.

För den som vill byta skola till Bruksskolan så går det att göra när som helst, även om det oftast är enklast att göra övergången i samband med ett terminsslut.

– För den som är nyfiken på vår skola så går det bra att göra en intresseanmälan på vår hemsida, och så pratar vi vidare om vilka möjligheter som finns. En sådan anmälan är inte bindande, säger Pär Augustin.

Bruksskolan i Ursviken

Är du nyfiken på Bruksskolan? På bruksskolan.org finns fler vanliga frågor och svar. Där kan du även göra en icke bindande intresseanmälan. Att byta skola går att göra när som helst under året.

Adress: Mekanvägen 33, Ursviken
Telefon: 0910-79 79 11
Läs mer: bruksskolan.org

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Bruksskolan.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons