Annons
Sara kulturhus. Foto: Sven Burman, Visit Skellefteå

Om kultur och skapande – exklusiv gäst klar för premiären av ny show

KULTUR I mars lanseras Ravel, en talkshow med musikinslag i Sara kulturhus med journalist- och komikerduon Tinika Häggström och Marcus Andersson – och Mattias Alkberg som första gäst.

Annons

Skelleftesonen, stand up-komikern och kulturkämpen Marcus ”Ander” Andersson är erfaren på scen och har hörts i poddar som Måndag och TP-podden. Även journalisten Tinika Häggström har en bakgrund på stand up-scenen. Hon har hörts i P4 Västerbotten, gjort en uppskattad sejour på Megafonen och är reporter på Norran i dag.

Tillsammans bjuder de in till ett naket samtal om kultur och skapande. En gemensam talkshow, Ravel, från trappscenen i Sara kulturhus under två kvällar i mars.

Annons

Prominent gäst klar

Det utlovas ofiltrerade samtal och intressanta framträdanden. Den första Ravel-kvällen hålls den 5 mars och duons första gäst blir ingen mindre än den profilerade och ständigt aktuelle Mattias Alkberg.

– Min dröm har alltid varit att ha en talkshow. Att ha Mattias Alkberg som gäst känns overkligt, säger Marcus Andersson i ett pressmeddelande.

Mattias Alkberg. Foto: Magnus Stenberg

Han är en Trästock-veteran och ingen främling för Skelleftepubliken. Mattias Alkberg har 30 album och nio diktsamlingar i ryggen, har samarbetat med artister som Annika Norlin och är aktuell med ett 31:a album.

– I samband med vårt samtal kommer han att släppa sitt nya album och vi kommer att erbjuda både nyfikna förstalyssnare och eminenta fans ett intressant ravel kring allt mellan himmel och jord.

Annons

Nästa Ravel-kväll anordnas den 19 mars. Vem huvudgästen blir då återstår att se.

– Vi har redan spikat huvudgäst för kväll nummer två, som kommer att avslöjas senare. Vi kommer även erbjuda andra hemliga gäster och musikakter, håll till godo och missa inte dessa unika kvällar, säger Marcus Andersson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons