Annons
Olyckorna inträffade ungefär i höjd med Boviken. Foto: Google

En svårt skadad efter olyckorna på onsdagen – flera personer till vård

NYHETER Bilar, lastbilar och senare en buss – Skellefteå lasarett gick upp i stabsläge efter olyckor med ett stort antal fordon på E 4 under onsdagen. Flera personer har skadats varav en allvarligt.

Annons

I morse körde en personbil av E 4 i höjd med Boviken, voltade och blev liggande på taket. Klockan 10.13 larmades SOS om en ny olycka vid samma plats och i denna ska flera fordon vara inblandade.

– Det verkar vara något rejält. ”Påkörning bakifrån”, står det hos mig. Fem ambulanser och en ambulanshelikopter är larmade, säger operatören på SOS Alarm.

Minst en av ambulanserna ska ha kommit fram. Räddningstjänsten är också larmad.

Uppdatering, 10.39:

Enligt Trafikverket ska ett 20-tal bilar vara inblandade, så det rör sig om en seriekrock. Myndigheten meddelar att det är helt stopp i södergående körriktning på E 4.

Annons

Uppdatering, 10.49:

Det är en blandning av bilar och lastbilar, uppemot 20 totalt, som har seriekrockat i två omgångar. Det säger Madeleine Lundgren på RC Nord.

– Vi har fullt upp. Det är många resurser på plats, fortsätter hon.

Uppdatering, 10.58:

Det kan hända att framkomligheten i norrgående körriktning påverkats med. För Trafikverket är det oklart just nu. Det lär dröja minst några timmar innan trafikläget återgår till det normala, enligt en preliminär prognos.

Uppdatering, 11.09:

Trafiken på platsen omleds i den mån det går, skriver Trafikverket nu.

Uppdatering, 11.20:

Enligt SOS Alarm ska en person ha avförts i ambulans. Skadeläget är okänt. Resten av ambulanspersonalen jobbar fortfarande på olycksplatsen.

Köbildning efter förmiddagens stora olycka på E 4. Foto: Läsarbild

Uppdatering, 11.28:

Det kan gå snabbare att få ordning på trafiksituationen än först beräknat. Prognosen sade 14.00 förut, men nu bedöms arbetet pågå till klockan 13.00.

Uppdatering, 11.41:

Skellefteå lasarett meddelar att sjukhuset går upp i stabsläge med anledning av masskrocken. Nu ska ett antal patienter ha kommit in. Det är okänt hur många och hur allvarligt skadade de är.

”Bedömningen är i nuläget att sjukhuset klarar av att ta hand om patienterna”, skriver Skellefteå lasarett i ett pressmeddelande.

Uppdatering, 11.53:

Enligt polisen ska en del oskadda fordon ska ha kunnat ta sig därifrån. Andra har kört i diket. Polisen är där med flera patruller som bistår i arbetet på olycksplatsen.

Annons

Uppdatering, 12.11:

Trafiken har börjat släppas på igen, meddelar Trafikverket.

Situationen på platsen ska så småningom återgå till det normala nu, men fordon behöver bärgas och enligt myndigheten kommer det att påverka trafikflödet söderut i minst en timme till.

Uppdatering, 12.36:

Det har skett ytterligare en olycka på samma sträcka. Nu ska en buss ha kört av E 4.

– Det är en dubbeldäckare som hamnat i diket mellan körfälten. Räddningstjänsten är framme på platsen och ambulansen är larmad, säger en operatör på SOS Alarm.

Uppdatering, 12.53:

Bussolyckan har inträffat i norrgående körriktning, i samma område som de tidigare men inte på exakt samma plats. Framkomligheten är påverkad men enligt RC Nord är det inte helt stopp.

Annons

Operatör Karolina Windstam berättar att bussen har passagerare ombord.

– Men det verkar ha gått bra. En ambulans är där för bedömning. Chauffören har själv beställt anslutningsbussar och en bärgare är kallad, säger hon.

Uppdatering, 13.34:

Nu avvecklas stabsläget på Skellefteå lasarett och verksamheten återgår till ordinarie rutiner, meddelar Region Västerbotten.

En person har skadats allvarligt i samband med förmiddagens masskrock. Fem fördes in totalt och de andra har, enligt regionen, skadats lindrigt.

Uppdatering, 14.45:

Polisen har dokumenterat platsen och kommer att utreda olycksförloppet. En anmälan ska upprättas men det återstår att se vilka brottsrubriceringar den kommer att innefatta.

De inblandade i olyckan ska förhöras nu. Polisen misstänker inget allvarligare brott i samband med händelsen och än så länge har ingen blivit delgiven misstanke.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons