Annons
Samuel Rönnblom. Foto: Mats Bergqvist

Ny kultur- och bibliotekschef klar: ”Det här känns jättespännande”

NYHETER Samuel Rönnblom har utsetts till ny avdelningschef på kultur- och fritidskontoret i Skellefteå kommun.

Annons

Samuel Rönnblom är enhetschef för centralortens fritidsgårdar sedan snart tre år tillbaka. Innan dess jobbade han med inkluderingsfrågor som verksamhetsutvecklare på kultur- och fritidskontoret.

Nu är han utsedd till kultur- och bibliotekschef tillika avdelningschef på förvaltningen.

– Det här känns förstås jättespännande och jag ser fram emot att få ta en ännu mer aktiv del i kulturens och fritidens viktiga roll i Skellefteås samhällsomvandling, säger Samuel Rönnblom i ett pressmeddelande.

Annons

Han efterträder Mikke Ejrevi som gått vidare till vd-posten på Skellefteå museum. Samuel Rönnblom kommer att tillträda så fort en tillfällig ersättare har hittats till hans nuvarande uppdrag.

– Jag vill försöka skapa så bra förutsättningar som möjligt för mina medarbetare, så att de i sin tur kan skapa ett meningsfullt utbud för våra invånare, fortsätter han.

Ingrid Thylin, förvaltningschef på kultur- och fritidskontoret, är mycket glad över att Samuel Rönnblom sökt positionen.

Annons

– Samuel har genom åren visat prov på mycket goda chefsegenskaper genom ett utpräglat dialog- och tillitsbaserat ledarskap samt en helhetssyn på vår verksamhet som är oerhört viktig, säger hon i pressmeddelandet.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons