Annons
Foto: Arkivbild

Olyckor i fredagstrafiken: Avåkning och sedan kollision bakifrån på E 4

NYHETER Det ska både ha skett en lastbilsolycka och en krock mellan flera bilar på morgonen, på E 4 söder om Skellefteå.

Annons

SOS larmades klockan 07.24 och 08.15. En singelolycka med en lastbil ska först ha inträffat på E 4 söder om Lövånger. Senare ska en olycka med minst två personbilar ha skett på E 4 i höjd med Bureå.

Uppdatering, 08.32:

Lastbilen har kört av vägen söder om Lövånger, uppger SOS Alarm, men det ska varken finnas behov av räddning eller vård. Räddningstjänsten och ambulansen åker inte till platsen.

– Det där är ett polisärende, säger operatören på SOS Alarm.

I höjd med Bureå ska en personbil ha kört in i en annan bakifrån. Det ska ha hänt i E 4-korsningen vid Buregaffla. Totalt tre personer ska ha färdats i bilarna.

– Räddningstjänsten är på plats och ambulansen är på väg, men den har fortfarande en bit att köra, säger SOS-operatören.

Annons

Uppdatering, 08.40:

Trafikverket varnar för begränsad framkomlighet vid Bureå, i södergående körriktning på E 4. Arbetet på platsen bedöms preliminärt pågå till klockan 09.30.

Uppdatering, 08.48:

Engla Hansson, operatör på RC Nord, berättar att räddningstjänsten flyttat bilarna åt sidan så att trafikanter kan passera.

– Olyckan verkar ha gått ganska lugnt till, säger hon.

Uppdatering, 09.05:

Ambulansen har kommit fram, tittat till de inblandade och vänt tillbaka, utan patient.

– Räddningstjänsten har också lämnat platsen nu, säger operatören på SOS Alarm.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons