Annons
Sponsrad artikel
På Utterströms kan du få hjälp att serva och laga fyrhjulingar – bland mycket annat. Kenneth Öström är en av dem som hjälper dig.

Förläng livslängden med bra service – här får du hjälp med dina maskiner: “Enkelt och tryggt”

ANNONS Snöslunga, robotgräsklippare, motorsåg, båt eller fyrhjuling. Oavsett vad du funderar på att köpa så är det viktigt att serva maskinerna varje år – och att reservdelar finns tillgängliga när du behöver dem. “Det ska vara tryggt och enkelt att äga de produkter som vi säljer”, säger Claes Svensson på Utterströms.

Utterströms Maskin & Fritid har en anrik historia. Butiken startades redan 1915 på Storgatan i centrala Skellefteå – och har sedan renodlat sitt koncept över åren. På 70-talet flyttade de ut till Hedensbyn där de håller till än idag.

I butiken finns allt du kan tänka dig som handlar om båtar, fyrhjulingar samt skogs- och trädgårdsprodukter – men även en verkstad där du kan få hjälp med att serva och laga det du köpt.

– Alla märken vi säljer kommer från noga utvalda leverantörer som vi handplockat för att erbjuda bra kvalité, men även de behöver servas för att de ska hålla länge och fungera när du vill, berättar Claes Svensson, platschef.

Claes Svensson.

På verkstaden jobbar fyra certifierade mekaniker, samt kundmottagaren Kennet Öström som är den du möter när du kommer dit.

– Vi har haft verkstaden här i över 25 år och byggt upp stor kunskap kring den här typen av produkter. Vi skickar även personalen på omfattande utbildningar för att de ska hålla sig uppdaterade med det senaste, säger Claes.

Till exempel har de certifierad personal för båtmotorer samt utbildningar för att laga och serva batteridrivna produkter som tillkommit de senaste åren.

Hämtar upp snöslungor

Utterströms har även valt att ha ett stort lager av reservdelar hemma för att slippa långa leveranstider när någon behöver hjälp. Det är något som uppskattas av kunderna.

– Ja, verkligen. När din maskin gått sönder – oavsett om det är en båtmotor eller en snöslunga – så vet vi att du vill ha den fixad så snabbt som möjligt, säger Claes.

Robert Johansson, Kenneth Öström, Henrik Eriksson och Albin Sehlstedt (lilla bilden) är de som hjälper dig på Utterströms verkstad.

Ytterligare en tjänst, som de just lanserat, är att de kan hämta upp din snöslunga hemma hos dig, serva den och sedan köra tillbaka den till din gård. De har märkt att många undviker att serva sina maskiner mycket för att de är besvärliga att transportera.

– Du måste kanske låna en släpvagn, ta ledigt från jobbet och köra den hit – för att sedan låna släpet igen några dagar senare för att hämta snöslungan. Då är det mycket smidigare att låta oss fixa allt det, säger Claes som tror att det kommer att bli populärt.

Robotar, båtmotorer eller snöslungor. Utterströms är stället du ska besöka om du får problem med den typen av produkter.

Hur ofta bör man serva en snöslunga?

– En gång per år är vad vi rekommenderar. Främst för att den ska hålla bra, men även för att garantierna ska fortsätta att gälla. Det blir dessutom oftast billigare att serva din maskin regelbundet istället för att vänta tills den går sönder och då laga den. Det gäller alla produkter med en motor.

Snabba leveranser

Just nu säljs det många snöslungor i butiken, men även fyrhjulingar som blivit en året-runt-produkt.

– Vi har många modeller hemma för snabba leveranser, och kan även här erbjuda hemkörning om så önskas. Det ska vara enkelt att handla hos oss, säger Petra Forsberg, butikssäljare.

För den som är nyfiken går det även bra att besöka Vintersimmet i Skelleftehamn den 10-11 februari. Där kommer Utterströms att finnas på plats för att visa fyrhjulingar, snöslungor samt nyheten Mercury Avator – men även bjuda på en del roliga happenings och batteridrivna nyheter.

– Varmt välkommen dit eller in till butiken, säger Petra.

Så förlänger du livslängden på din maskin

  • Använd Aspen alkylatbensin. Vanlig bensin (95 och 98 oktan) innehåller etanol som orsakar problem vid förvaring.
  • Använd original reservdelar för att säkerställa funktionen och säkerheten.
  • Serva maskinen var 12:e månad. Då vet du att din maskin fungerar när den ska, och det blir ofta billigare än att vänta tills något går sönder.

Utterströms Maskin & Fritid

Svedjevägen 1, Skellefteå
Telefon: 0910-155 80

Läs mer på: utterstroms.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Utterströms.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons