Annons
Sponsrad artikel
Petra Forsberg vid den storsäljande 520-modellen som fram till den 31 oktober har 4000 kr rabatt.

Ökat intresse för fyrhjulingar – säljs till både yngre & äldre: ”Var och varannan har en ATV idag”

ANNONS En av butikerna som märkt av den ökade efterfrågan på fyrhjulingar är Utterströms i Skellefteå. Här har försäljningen ökat med mer än 300 procent på tre år. “Folk uppskattar att de går att använda året om”, säger Petra Forsberg.

Utterströms Maskin & Fritid har en anrik historia. Butiken startades redan 1915 på Storgatan i centrala Skellefteå som en klassisk järnhandel – och har sedan renodlat sitt koncept över åren. På 70-talet flyttade butiken ut till Hedensbyn där de håller till än idag.

– Genom åren har det blivit allt mer fokus på marint, skogs- och trädgårdsprodukter som till exempel båtar och motorsågar, berättar Mikael Markström som varit ensam ägare sedan 2012.

Under de senaste åren har de utvecklat sitt sortiment med till exempel robotgräsklippare, men även med en helt ny produktkategori; fyrhjulingar. Det var 2016 som de tog det beslutet.

– Det passar helt enkelt väldigt bra in i vårt sortiment. Många av våra kunder är även intresserade av fyrhjulingar, säger Mikael.

Mikael Markström är ensam ägare av Utterströms sedan 2012.

Valet av leverantör föll på CF Moto, ett varumärke som varit marknadsledande på fyrhjulingar i Europa i många år.

– De står för hög kvalité, innovation och utveckling – både när det gäller motor och design – samtidigt som de håller ett riktigt bra pris, säger Petra Forsberg, butikssäljare på Utterströms.

Stort intresse

Både Petra och Mikael har sett ett stort ökat intresse för fyrhjulingar, eller ATV:s som det också kallas.

– Förut var det mer av en arbetsmaskin som användes i skogen. Idag har var och varannan en ATV, säger Petra och fortsätter:

– Det kan vara för att åka och grilla, plocka svamp eller som redskap vid jakt och skogsbruk. Allt från 20- till 75-åringar köper fyrhjulingar.

Intresset för barnmodeller är stort. På Utterströms finns fyra modeller, från 70 cc och uppåt. De passar för barn från cirka 4 år och äldre.

En av anledningarna tror Petra är för att de går att använda året om, och att det finns många olika tillbehör.

– Vi har bandsatser för att köra på snö, vägsladdar, slaghackor, timmervagnar, snöplogar och mycket mer. Tillbehören passar både till CF Motos modeller som vi säljer, men även till andra som redan har en fyrhjuling, säger hon.

UTV, där du sitter med benen framåt och kan ha med en passagerare bredvid dig, och har också ökat i popularitet. Till dessa modeller går det att köpa till en kupé med värme.

Rabatt på populär modell

På Utterströms har de sett en försäljningsökning med över 300 procent på tre år, och säljer nu 80-100 fyrhjulingar per år. Bland sortimentet finns maskiner från 400 till 1000cc.

– Så beroende på om du vill ha en “stugmoppe” eller en riktig arbetsmaskin så finns det något för dig, säger Petra som poängterar att de har alla modeller hemma i lager för provkörning och snabb leverans – och att de dessutom har 4000 kr rabatt på den storsäljande 520-modellen fram till 31 oktober.

– Den som är nyfiken får hemskt gärna titta förbi så hjälper vi till att hitta rätt modell!

Här får du köra med en fyrhjuling

Beroende på hur du registrerat din fyrhjuling/ATV så gäller olika regler. Om den är registrerat för terräng så får du bara köra på dina egna skiften. Är den registrerad som traktor får du även köra på väg. För Traktor A så gäller max 40 km/h, och som Traktor B max 50 km/h. Beroende på vilket användningsområde du planerar för din fyrhjuling hjälper personalen på Utterströms dig att välja rätt registrering, och även att registrera den rätt direkt från köp.

Utterströms Maskin & Fritid

Svedjevägen 1, Skellefteå
Telefon: 0910-155 80

Läs mer på: utterstroms.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Utterströms Maskin & Fritid.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons