Annons
Tomas Andersson Wij får sällskap på den här turnén, som når Skellefteå i den 2 maj 2024. Foto: Dennis Wernersson

Nytt album och en ny turné: Tomas Andersson Wij klar för kulturhuset

MUSIK Tomas Andersson Wij släpper nytt album och efteråt ska han ut på en vårturné. I maj kommer showen till Skellefteå.

Annons

I slutet av sommaren gick Tomas Andersson Wij in i studion med några av landets främsta jazzmusiker. Det första smakprovet från den sessionen var låten “Still Got the Blues från Sverige”, som spelas på radio just nu.

Det blir mer därifrån i hans nya album “Sorgsna sånger gör mig glad”, som släpps den 26 januari, och efteråt tänker artisten ut på turné. Ett stopp blir i Skellefteå.

– Vi ser fram emot att hälsa Tomas välkommen tillbaka till Skellefteå och speciellt till Sara kulturhus, där han kliver in för första gången, säger Sofia Andersson Lundberg, programchef på Sara kulturhus, i ett pressmeddelande.

Annons

Tomas Andersson Wij gör resan tillsammans med pianisten Andreaz Hedén och jazzmusikern Nils Berg på saxofon, klarinett och flöjt. Trion har fått mersmak efter att ha gjort några konserter ihop i somras.

Turnén inleds i mars 2024 och kommer att nå Skellefteå den 2 maj.

– I sällskap med sina etablerade musiker kommer Tomas att bredda utbudet av livemusik och Skelleftepubliken kan se fram emot ytterligare en oförglömlig konsert, säger Sofia Andersson Lundberg.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons