Annons
Hooja och DJ Mårdhund. Foto: Pressbild

Efter dundersuccén 2022 – svenska stjärnduon klar för Skellefteå igen

MUSIK De fick Skelleftepubliken på Norrvalla att hoppa som ingen annan under premiärfestivalen 2022. I dag står det klart att Hooja kommer tillbaka till Summertime.

Annons

Den norrbottniske skogsdisco-duon Hooja och DJ Mårdhund har tagit Sverige med storm sedan debutsingeln ”Donkey kong” häromåret. Hösten 2021 kom monsterhiten ”Banan, Melon, Kiwi & Citron” och därefter har det gått fort.

Bara ett år efter den omtalade konserten på Skellefteå Summertime 2022 stod de med utsålda turnéer, publikhav på tiotusentals människor, prestigefyllda utmärkelser och totalt 14 låtar på Spotifys topp 50-lista. Och triumftåget fortsätter.

Annons

Under 2023 har Gällivare-duon vunnit priset Årets Grupp i P3 Guld, samtidigt som de varit nominerade till en grammis för Årets Nykomling och turnerat med det egna konceptet Hoojafest. De har släppt ett eget mobilspel, lanserat egen öl och på kort tid blivit en av Sveriges mest uppskattade musikakter.

Sommaren 2024 kommer de tillbaka till Skellefteå Summertime, tillkännager arrangörerna i dag. Festivalen anordnas på Norrvalla den 27-30 juni och Hooja är klara att uppträda på festivalfredagen.

Sedan tidigare är också Molly Sandén och Asme klara för 2024 års festival.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons