Annons

En död efter arbetsplatsolyckan på Northvolt – händelsen ska utredas

NYHETER Under torsdagen inträffade en olycka på Northvolt. En av personerna som fördes från platsen i ambulans har avlidit.

Annons

Klockan 15.08 på torsdagen larmades SOS om att någon blivit fastklämd på Northvolt och räddningstjänsten och ambulansen ryckte ut.

Enligt ett uttalande från Northvolt ska två personer ha skadats efter en arbetsplatsolycka där ett gaffelstativ fallit ned. Olyckan ska ha skett utomhus. Minst en av personerna har förts till sjukhus med ambulans.

– Ambulans och räddningstjänst är på plats och vår egen personal är där och stöttar, säger Sanna Bäckström, kommunikatör på Northvolt, i ett uttalande.

Enligt räddningstjänsten har man i nuläget tre enheter på plats.

Uppdatering, 16.30:

De drabbade har båda förts till sjukhus i ambulans, förtydligar Ola Nilsson vid SOS Alarm, och även räddningstjänsten har lämnat platsen nu. Skadeläget hos personerna är okänt för närvarande.

Likaså vad som fick gaffelstativet att falla, men det lär klarna allt eftersom händelsen utreds. Även polisen har åkt ut till industriområdet.

Uppdatering, fredag 10.29:

På fredagsförmiddagen meddelar polisen att en av de skadade männen, en man i 60-årsåldern, avlidit i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade.

Den andra mannen vårdas fortfarande för sina skador, som enligt Norran ska vara allvarliga men inte livshotande.

En avspärrning är gjord och under fredagen ska Arbetsmiljöverket besöka platsen. Även polisens tekniker kommer undersöka platsen. Polisen rubricerar ärendet som arbetsmiljöbrott, innefattande vållande till annans död. Ingen är delgiven någon misstanke om brott i nuläget, enligt polisen.

Caroline Thorén
Jonas Nilsson
Magnus Lindkvist
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons