Annons

Representanter från Skellefteå till klimatmöte – ska utbyta lärdomar

NYHETER I dagarna anordnas en klimatkonferens i Bryssel och Skellefteå kommun och Skebo kommer att ha folk på plats.

Annons

Mötet heter ICC Strategy Lab och hålls den 23-24 november. Det arrangeras av EU-kommissionen i syfte att låta europeiska länder hjälpa varandra komma vidare i den gröna omställningen, genom utbyte av lärdomar och utmaningar.

Drygt 225 personer från EU-initiativet Intelligent Cities Challenge, ICC, väntas delta. Två av dem är Skellefteå kommuns Gustaf Ulander, utvecklingsledare, samt Skebos och Skellefteå Industrihus vd Helena Markgren.

– Vi åker på mötet för att lära oss mer om vi hur kan skapa samarbeten och avtal mellan olika parter i samhället. Hur vi kan arbeta på nya sätt för att nå klimatneutralitet och den strukturomvandling som behövs i samhället, säger Gustaf Ulander i ett pressmeddelande.

Annons

Även Helena Markgren tror att resan blir lärorik. Hon berättar att de hela tiden siktar på att höja ambitionsnivån i sitt hållbara byggande och förvaltande.

– För att lyckas med det behöver vi kroka arm med etablerade och nya aktörer och deras samarbetspartners för att både inspirera och ta del av innovativa lösningar. Det blir värdefullt att höra från andra hur de jobbar med lokala partnerskap, säger hon.

Om ICC, Intelligent Cities Challenge

The Intelligent Cities Challenge (ICC) är ett initiativ från EU-kommissionen som stöder europeiska städer i den gröna och digitala omställningen genom så kallade Local Green Deals. ICC hjälper europeiska städer att utnyttja kraften i spjutspetsteknik, samtidigt som de förbättrar sin ekonomiska konkurrenskraft, sociala motståndskraft och medborgarnas livskvalitet.

Källa: Skellefteå kommun

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons