Annons
Foto: Google

Serieolycka med flera fordon varav en buss • Bil voltade: ”Väldigt halt”

NYHETER På morgonen inträffade flera olyckor efter varandra på väg 364 i höjd med Djuptjärn. Bland annat ska en bil ha voltat.

Annons

Under morgonen har SOS larmats om två olyckor på kort tid, klockan 07.41 och 07.48. Båda ska ha inträffat på väg 364 strax utanför Skellefteå, i höjd med Djuptjärn.

– Först har det skett en singelolycka med en personbil. Sedan har det inträffat en annan olycka med en buss och en personbil i kön som bildats efter den första, uppger en operatör på SOS Alarm.

Påverkan är mycket stor. Trafikverket meddelar att vägen har stängts av.

Räddningstjänsten är på plats med tre enheter och ambulansen med två, enligt SOS-operatören. Även polisen är där för att bistå i räddningsarbetet.

– Ingen patient har blivit lastad för transport till sjukhus ännu, säger operatören.

Annons

En preliminär sluttid för arbetet på olycksplatsen har satts till klockan 09.15.

Uppdatering, 08.36:

– Det är väldigt halt på platsen, det ska man börja med att säga. Det är det som har föranlett olyckorna, inleder räddningstjänstens inre befäl på RC Nord.

Den första personbilen har kört av vägen, voltat och blivit stående i upprätt läge vid sidan av vägen. Olyckan med de andra fordonen hände kort därefter.

– Det är en buss, en personbil och även en taxibil som också blivit inblandade.

Olyckan ska alltså involvera fyra fordon totalt. Vägen är fortsatt avstängd men räddningstjänsten ska snart försöka öppna för växelvis passage förbi olycksplatsen. Det är oklart hur det gått för de inblandade personerna.

Annons

Uppdatering, 08.54:

Enligt Trafikverket ska bärgning ha kommit igång.

Uppdatering, 09.08:

Ambulanspersonalen har tagit hand om en person, uppger SOS Alarm. Skadeläget är okänt. Ingen annan ska ha behövt lämna platsen i ambulans.

– Ingen av ambulanserna är kvar på olycksplatsen nu, säger SOS-operatören.

Uppdatering, 09.10:

Nu avvecklar även räddningstjänsten sin insats. Trafiken har släppts på igen, berättar inre befälet på RC Nord.

– Vi har börjat åka tillbaka till stationen igen, säger hon.

Annons

Uppdatering, 11.36:

Enligt polisen ska två personer, inte en, ha förts till sjukvård för kontroll. Båda ska ha färdats i den första bilen, som körde av vägen och slog runt.

– Därefter ska en buss ha kört in i de stillastående bilarna, uppger polisen på sin sajt.

Polisen har utfärdat en ordningsbot till chauffören eftersom denne inte anpassat sitt avstånd till framförvarande fordon.

Uppdatering, 14.17:

Det finns motstridiga uppgifter om vare sig någon behövde föras till sjukhus eller ej. För Norran berättar Johan Lundström vid ambulansen att de, efter att ha tittat till de inblandade, inte tog med sig någon därifrån.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons