Annons
Ida Lindh. Foto: Tinika Häggström

Ida Lindh kom nära fin utmärkelse – hedras för modell för samverkan

NYHETER Ida Lindh i Skellefteå blev en av tre finalister till Årets innovationsledare, ett pris som nyligen delats ut.

Annons

Priset är instiftat av Vinnova, RISE och yrkesföreningen Innovationsledarna och tilldelas de innovationsledare som har skapat förmåga och värde i sina organisationer och för samhället.

En som kom nära utmärkelsen i år är Ida Lindh, ansvarig för avdelningen för högre utbildning och forskning på Skellefteå kommun.

– Det är såklart jätteroligt att vårt arbete uppmärksammas, säger hon i ett utskick.

Annons

Ny modell för samverkan

Det är hennes avdelning som står bakom Skellefteå Universities Alliance, ett projekt där flera lärosäten ska hjälpas åt för att möta behoven av högre utbildning i regionen. Det är en ny modell för snabbfotad och resurseffektiv akademisk samverkan.

I motiveringen till priset står det att avdelningen genom detta har bidragit till att systematiskt leda och organisera innovationsarbete i en eller flera organisationer som samverkar.

– I tid av snabb förändring och tillväxt är det viktigare än någonsin att utveckla former för samverkan, ifrågasätta ”gamla sanningar” och hitta nya sätt att jobba som är till gagn för alla. Vårt initiativ har överlag mottagits positivt och det finns en bred insikt om vikten av testbäddar för akademisk verksamhet och nya sätt att organisera utbildning och samverkan. Med det sagt är det aldrig enkelt at utmana etablerade system, fortsätter Ida Lindh.

Annons

Den som i slutändan tilldelades utmärkelsen som Årets innovationsledare är Magnus Sundström, chef för forskning och innovation på Sjöfartsverket.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons