Annons
Frida Jäder är den som tar över efter Gittan Smedh på Café Kanel. Foto: Privat

Frida blir den som tar över kaféet: ”Känns roligt att prova drömmen”

NYHETER Den 1 december tar Frida Jäder över Café Kanel efter Gittan Smedh. Och även om Frida planerar att med tiden sätta sin egen prägel på kaféet så kommer dagens kunder att känna igen sitt stamlokus.

Annons

Gittan Smedh har drivit Café Kanel i 15 år, men väljer nu i år att gå i pension. Den som tar över blir Frida Jäder.

– Det blir inga överraskningar inledningsvis. Jag är rädd om Kanels kunder och vill att de ska känna igen sig. Med tiden kan det ske förändringar i inredningen, kanske blir det något nytt bakverk eller någon ny sallad. Men först vill jag komma in i verksamheten och lära känna den, säger Frida.

Förverkligar en dröm

Frida kommer närmast från en anställning som butikskommunikatör och inredare på möbelbutiken Mio i Skellefteå. Drömmen att driva ett kafé har hon dock haft länge. Nu när barnen blivit större och möjligheten att överta Kanel dök upp tog hon chansen.

Annons

– Det känns roligt att få prova den drömmen, göra sin egen grej. Gittans positiva energi och personlighet har satt sin prägel på Kanel och min ambition är att fortsätta i samma anda, säger Frida.

En sak som uppskattas mycket av Kanels kunder är möjligheten att ta med sig hunden när man ska fika. Frida meddelar att den möjligheten kommer att finnas kvar även när hon tar över.

– Ja, absolut. Hundar kommer att vara fortsatt välkomna på Kanel.

Artikeln är en del av Megafonen 8/11 – 2023. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons